Τίνος συμφέροντα υπηρετεί το ληστρικό ΦΠΑ


Απάντηση σε όλους αυτούς τους ανίδεους που λένε ότι δήθεν οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το ΦΠΑ !

scramble-2015-05-19-2297226

1. Το ΦΠΑ όταν ξεκίνησε από την Μάργαρετ Θάτσερ στην Αγγλία αν θυμάμαι καλά το 1985 ή 1986 ο στόχος ήταν να εισπράττεται ο ΦΠΑ στην παραγωγή και όχι στην συνεχόμενη διαδικασία της πώλησης και στην υπεραξία.
Δηλαδή παράγει μακαρόνια ένα εργοστάσιο, στην πώληση από την παραγωγή στην πρώτη πώληση επιβάλλετε το ΦΠΑ, στις μεταπωλήσεις και στις υπεραξίες δεν επιβάλλονται φόροι.

2. Όμως το καθεστώς των δημοσίων Νταβατζήδων συνέλαβε την ιδέα να επιβάλλει σε όλες τις διαδικασίες το ΦΠΑ έτσι το κράτος εισέπραττε περισσότερα χρήματα στα ταμεία του απ’ όπου βουτούσαν τα δάχτυλα τους οι Νταβατζήδες του Δημοσίου και εισέπρατταν τα 50 + επιδόματα.
Μην ξεχνάμε ότι προ κρίσεως σύνολο του μισθολογίου των δημοσίων ήταν κοντά στα 40 δις ευρώ τον χρόνο μόνο των μόνιμων υπαλλήλων του δημοσίου περίπου των 800 χιλιάδων δηλαδή που ήταν τότε, αν διαιρέσουμε τα 40 δις με 800 χιλι υπαλλήλους έχουμε 50.000 ευρώ μικρό μισθολόγιο ανά υπάλληλο, δηλαδή 4,166 μικτά ή καθαρά στο χέρι 3000 ευρώ περίπου με τα επιδόματα και αυτός ήταν ο μέσος όρος που έπεσε στο μισό τώρα εν καιρό κρίσης.

3. Άρα αυτοί που είχαν το συμφέρον να παραποιήσουν τον σκοπό του ΦΠΑ ήταν το ίδιο το δημόσιο για να ζει από αυτό αφαιμάσσοντας τους ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες και βάζοντας στους σε μια διαδικασία να εισπράττει χωρίς κανένα όφελος υπερ του κράτους.
Δηλαδή ένας ελεύθερος επαγγελματίας εκτός από την βάρβαρη φορολογία καλείται να είναι και εισπράκτορα του κράτους, καθώς από το 100% των εισπράξεων του τα 19,4 % εισπράττει υπερ του κράτους σε ΦΠΑ και περίπου το 20% υπερ του κράτους σε ασφαλιστρικές εισφορές !

Για να ξέρουμε τίνος συμφέροντα υπηρετεί το ληστρικό ΦΠΑ !

Βλαδίμηρος Τσαμουρλίδης

__________________________________

Τίνος συμφέροντα υπηρετεί το ληστρικό ΦΠΑ

This entry was posted in ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε