Kατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος !


Πάνε να κόψουν το πολυτεκνικό επίδομα που κοστίζει στο κράτος τον χρόνο 675 εκατ. ευρώ για να σωθεί η οικονομία σε μια χώρα που δημογραφικά αιμορραγεί, ενώ την ίδια ώρα δίνουν κατ’ έτος 700 εκατομμύρια στους μισθούς των συνδικαλιστών ο φτωχότερος εκ των οποίων έχει μερικά εκατομμύρια στην Ελβετία !

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή !
Το κράτος δίνει 675 εκατομμύρια ευρώ για περίπου 770.000 δικαιούχους παιδιά, ουσιαστικά για κάθε παιδί ανέρχεται το ποσό των 876 ευρώ τον χρόνο ή 73 ευρώ για κάθε παιδί τον μήνα !

Δηλαδή το πρόβλημα του κράτους και της οικονομίας είναι τα 73 ευρώ τον μήνα για κάθε παιδί, την ώρα που υπάρχουν στην χώρα 468.422 συνταξιούχοι του δημοσίου οι οποίοι έχουν πάρει κατά την συνταξιοδότηση εφ’ άπαξ 100.000 + ευρώ ο καθένας, και λαμβάνουν συνολικά 5.974.673.510 ευρώ σε ετήσιες συντάξεις, κατά μέσον όρο ανά συνταξιούχο του δημοσίου αναλογεί ετήσια σύνταξη 12.754 ευρώ, υπ΄όψιν σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και οι μειωμένες συντάξεις δηλαδή εκείνων που βγήκαν στην σύνταξη νωρίτερα, και είναι ένας μέσος όρος !

Δηλαδή αν κατά μέσον όρο ένας συνταξιούχος του δημοσίου αντί του 12.754 ευρώ έπαιρνε 12.000 ευρώ δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ;
Ή αντί των 100.000 + εφ΄’απαξ ελάμβανε 80.000 ευρώ ( Και τέλος πάντων γιατί πρέπει να υπάρχει εφ’ άπαξ ; Ένα άλλο ερώτημα ) θα καταστρεφόταν η ζωή του δημοσίου υπαλλήλου την στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα και οι ελεύθεροι επαγγελματίες επιβιώνουν με 300 ευρώ τον μήνα ;
Με σκοπό να μην κοπεί αυτή η μικρή βοήθεια σε κάθε οικογένεια των πολυτέκνων !

Ας δούμε λίγο τι προσφέρει όμως ένας πολύτεκνος στην Πατρίδα και στην οικονομία.
Όπως είπαμε το κράτος για κάθε παιδί δίνει 73 ευρώ κατά μέσον όρο μέχρι κάποια ηλικία.
Όσοι είναι πολύτεκνοι θα γνωρίζουν ότι η ανατροφή, ένδυση, και λοιπές υπηρεσίες για κάθε παιδί στην οικογένεια αναλογούν περίπου 250 ευρώ κατ΄ελάχιστον ως πολύ βασικά έξοδα επιβίωσης.
Άρα ένας γονιός για κάθε παιδί πληρώνει περίπου 250 ευρώ τον μήνα τουλάχιστον για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, το κράτος αμέσως κερδίζει από τα έξοδα του κάθε παιδιού σε μηνιαία βάσει 48,4 ευρώ από ΦΠΑ + περίπου 15 έως 20 ευρώ από φόρο εισοδήματος από τον τζίρο που δημιουργούν οι ανάγκες του κάθε παιδιού.
Άρα μιλάμε για ένα ποσό της τάξεως των 68 ευρώ περίπου κερδίζει το κράτος.
Το παιδί όπως ξέρουμε στην Ελλάδα των μνημονίων ταυτοχρόνως και φορολογείται, δηλαδή αν έχεις 2 ή 3 ή 4 παιδιά αμέσως το κράτος σου επιβάλει το ελάχιστο όριο διαβίωσης, δηλαδή ένα πλασματικό εισόδημα και ο γονιός καλείται να πληρώσει φόρο, επομένως ο κάθε παιδί αναλογεί σε μηνιαία βάσει με επιπλέον 5 ευρώ φόρο υπέρ του κράτους.
68 ευρώ + 5 ευρώ = 73 ευρώ !
Το κάθε παιδί – αγόρι υπηρετεί την Πατρίδα προσφέροντας έτσι στο σύνολο της κοινωνίας 12 μήνες άμισθης υπηρεσίας για την οποία το κράτος σε διαφορετική περίπτωση έπρεπε να δαπανήσει περίπου 1200 ευρώ τον μήνα μικτά στην καλύτερη των περιπτώσεων δηλαδή μισθός και ασφαλιστικές εισφορές και πιθανόν κάποιες επιπλέον παροχές.
1200 Χ 12 = 14.400 ευρώ !

Άρα όπως βλέπουμε το κάθε παιδί με τις ανάγκες που δημιουργεί προσφέρει άμεσα στο κράτος σε φόρους στο ύψος του πολυτεκνικού επιδόματος, επομένως ουσιαστικά το κράτος δεν δίνει τίποτα από την τσέπη της, απλά επιστρέφει ένα μέρος των φόρων που εισέπραξε από την κατανάλωση που δημιούργησαν τα παιδιά.
Και μετά το 18ό έτος της ηλικίας το κράτος λαμβάνει και ένα κεφάλαιο 14.400 ευρώ από την στράτευση του κάθε αγοριού ΥΠΈΡ ΒΩΜΏΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΏΝ !
Επομένως «κύριοι» «αριστεροί-δεξιοί» πολιτικοί είναι αίσχος και ντροπή το γεγονός και μόνον να σκέφτεστε την κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος !

Βλαδίμηρος Τσαμουρλίδης

________________________________

Kατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος !

This entry was posted in ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε