η Κ.α.π.α κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ, των υπογραφών που έβαλαν οι ανθέλληνες στις Πρέσπες


Δεύτερη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών κατατέθηκε σήμερα Δευτέρα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε από το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, την Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και τον δικηγόρο Γεώργιο Κόκκα με αίτημα να ακυρωθεί η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο Νικόλαος Κοτζιάς συναινεί στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη αίτηση για το ίδιο θέμα είχε κατατεθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις της ομογένειας (ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Μελβούρνη-Βικτώρια, Ουαλία, Νότια Αφρική, κ.λπ.), και πρόκειται να συζητηθεί στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το Δεκέμβριο του 2018 , με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Δημήτρη Σκαλτσούνη.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται στην δέυτερη αίτηση η συμφωνία των Πρεσπών «εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της Ελληνικής Μακεδονίας στους εθνικά Σλάβους πολίτες της γείτονας χώρας».

Επισημαίνεται, ότι παραβιάστηκε το άρθρο 82 του Συντάγματος που καθορίζει ότι η κυβέρνηση κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας σύμφωνα με όσα ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, καθώς το Σύνταγμα δεν αφήνει απεριόριστη την κυβερνητική εξουσία. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, όπως και το άρθρο 2 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αξία του ανθρώπου σε εθνικό επίπεδο, καθώς επέρχεται μείωση της αξίας και προσβολή της προσωπικότητας των Μακεδόνων Ελλήνων, λόγω της αφαίρεσης ουσιωδών στοιχείων της πολιτιστικής τους ταυτότητας, δηλαδή της ίδιας της ονομασίας τους.


_________________________
https://wp.me/p1QIo0-chr

This entry was posted in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΡΑΣΕΙΣ, Κ.Α.Π.Α.. Bookmark the permalink.

2 Responses to η Κ.α.π.α κατέθεσε αίτηση ακύρωσης στο ΣΤΕ, των υπογραφών που έβαλαν οι ανθέλληνες στις Πρέσπες

 1. Ο/Η justiceforgreece λέει:

  ΤΡΙΤΟΣ ΛΟΓΟΣ: ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
  ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ
  (άρθρων 26 και 36 του Συντάγματος)

  σχετικά:

  1. ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ Η ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ (εάν θα υπήρχε εξουσιοδότηση η βουλή θα το ήξερε Το ίδιο και ο αντιπρόεδρος της που κατέθεσε την ερώτηση)

  Η Ariadni Nouka B
  26 Ιουνίου

  2.Γιάννης Μαγκριώτης: Μόνο με εξουσιοδότηση της Βουλής η υπογραφή της συμφωνίας από την κυβέρνηση

  Για τις πτυχές του προβλήματος με τη FYROM και τις προϋποθέσεις ουσιαστικής επίλυσής του έχω γράψει αρκετά και έχω πει ότι δεν υπάρχουν.
  Αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, με βάση κυρίως τη λογική και όχι το συναίσθημα, πιστεύω ότι η συμφωνία δεν είναι καλή.
  Ανεξαρτήτως όμως της γνώμης του καθενός, εάν η κυβέρνηση και τα κόμματα θέλουν να τηρήσουν και το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος, θα πρέπει η συμφωνία να μην υπογραφεί χωρίς ειδική εξουσιοδότηση από τη Βουλή.
  Η εξουσιοδότηση απαιτείται για δύο λόγους:
  ▪ Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δεσμεύσει τη χώρα για ένα θέμα μείζονος σημασίας χωρίς τη δεδηλωμένη της Βουλής για το θέμα αυτό. Η υπογραφή της κυβέρνησης δεσμεύει τη χώρα διεθνώς, ανεξαρτήτως εάν αργότερα το ελληνικό Κοινοβούλιο την εγκρίνει ή όχι. Η έγκριση του ελληνικού Κοινοβουλίου αφορά μόνο εσωτερικά τη χώρα.
  ▪ Η στοιχειώδης δημοκρατική ευαισθησία και η εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος το επιβάλλουν.
  Σε αντίθετη περίπτωση, η χώρα θα μπει σε επικίνδυνες, διχαστικές ατραπούς, με ενίσχυση της ακροδεξιάς και απρόβλεπτες εξελίξεις.
  Την πρωτοβουλία πρέπει να την πάρει η κυβέρνηση εάν δεν το πράξει εγκαίρως και πριν από την υπογραφή του πρωθυπουργού στις Πρέσπες, πρέπει να το κάνουν τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης.
  Οι στιγμές είναι οριακές και δεν χωρούν ολιγωρίες και δεύτερες σκέψεις προσωπικών επιλογών.
  *Ο Γιάννης Μαγκριώτης είναι συντονιστής της Πρωτοβουλίας για τη Νέα Σοσιαλδημοκρατία και πρώην υφυπουργός Υποδομών του ΠΑΣΟΚ

  http://fourtounis.gr/2018/06/14/γιάννης-μαγκριώτης-μόνο-με-εξουσιοδό/

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s