ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Ερώτηση σε όλους εκείνους που γιορτάζουν το Πολυτεχνείο !

polutexneio-poustides-poutanes

28 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου αντίστοιχα του 1973 παραιτούνται όλοι οι στρατιωτικοί συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της Στρατιωτικής κυβέρνησης του Γεωργίου Παπαδοπούλου και ορκίζεται ο προσωρινός πρόεδρος ο Σπύρος Μαρκεζίνης και ορίζεται πλέον η ημέρα των βουλευτικών εκλογών με κόμματα την 10η Φεβρουαρίου 1974.
Όμως στις 17 του Νοέμβρη του 1973 δηλαδή ένα μήνα μετά την παραίτηση όλης της στρατιωτικής κυβέρνησης κάποιοι στήνουν το γνωστό σε όλους μας Πολυτεχνείο με αποτέλεσμα να επιβληθεί νέα χούντα ως γνωστόν του αμερικανόφιλου Ιωαννίδη, ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εκλογές της 10ής Φεβρουαρίου και στο βάθος η τραγωδία της Κύπρου.

Οι ερωτήσεις που τίθενται είναι οι εξής:

1. Γιατί από την 21ή Απριλίου του 1967 μέχρι την 08 Οκτωβρίου του 1973 δηλαδή για πάνω από 6 έτη κανένας φοιτητής δεν ξεσηκώνεται κατά κανενός ;

2. Γιατί μόλις ένα μήνα μετά την παραίτησης όλων των στρατιωτικών από την κυβέρνηση ξαφνικά ξεσηκώνονται οι «φοιτητές ανάμεσα στους οποίους οι περισσότεροι είναι άνω των 30 ετών ;

3. Εναντίων ποιου ξεσηκώνονται οι φοιτητές την στιγμή που οι στρατιωτικοί είχαν παραιτηθεί και είχαν οριστεί εκλογές με κόμματα ;

4. Αφού οι φοιτητές αγωνίζονται για την Δημοκρατία γατί αποπέμπουν μια προσωρινή κυβέρνηση που οδεύει στην Δημοκρατία και φέρνουν μια στρατιωτική χούντα του Ιωαννίδη ;

5. Γιατί από τις 17 Νοεμβρίου του 1973 μέχρι και την τελική πτώση της κυβέρνησης του Ιωαννίδη δεν ξανα ξεσηκώνεται κανένας φοιτητής ;

6. Τι γιορτάζετε κάθε χρόνο στις 17 Νοεμβρίου τον εκδημοκρατισμό της χώρας η εκχουντισμό ; ( Μιας και μετά το πολυτεχνείο δεν έπεσαι η χούντα απλά άλλαξε κυβερνήτη ! )

7. Γιατί αναφέρετε μια ψευδή λίστα θυμάτων του Πολυτεχνείου και αποφεύγεται την λιστα των θυμάτων του Πολυτεχνείου από την επίσημη πηγή του ιατροδικαστή Τζεβά που είχε οριστεί από την δημοκρατική κυβέρνηση μετά το 1974 ;

8. Γιατί κανέναν ΜΜΕ δεν αναφέρετε στην έκθεση του Ιατροδικαστή Τζεβά όπου ξεκάθαρα φαίνεται ότι όλα τα θύματα 18 σε αριθμό δεν έχουν σχέση με το Πολυτεχνείο ;

Bλαδίμηρος Τσαμουρλίδης

__________________________________
http://wp.me/p1QIo0-7Go

polutexneio-kapitales-poustaria

polutexneio-kapitales

This entry was posted in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΕΠΕΤΕΙΟΙ. Bookmark the permalink.

6 Responses to ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 1. Ο/Η kapagriniou λέει:

  μεταφερουμε και κάποια σχόλια απο το πόστ… οπου διαφωτίζουν και καποια σημεία απο το παραμύθι που εχουν περασει στον Λαό ….
  ________________________________________________________________
  Εξηκίας Κεραμεύς _
  Στο Πολυτεχνειο, τον Νοεμβριο του 1973 κλειστηκαν οι φοιτητες οχι για να ριξουν τη χούντα, αλλα γιατι πάλευαν εναντιον του νομου-πλαισιου που ηθελε να περάσει η τοτε κυβέρνηση. Ειχαν ξαναπροσπαθησει νωριτερα, τον Φεβρουάριο με την κατάληψη στη Νομική, αλλά εκεί τους στρίμωξαν στην ταράτσα του κτιρίου. Ετσι αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη αυτην τη φορά στο Πολυτεχνείο το οποίο είχε περίφραξη με κάγκελα. Ο ραδιοφωνικός σταθμός που έστησαν, έφερνε κάθε μέρα και πιό πολύν κόσμο έξω απο το Πολυτεχνείο, ίδιως τα απογεύματα. Ώσπου ήρθε η Παρασκευή, όπου ο κόσμος έγινε πάρα πολύς. Αν δεν έριχνε το τανκ την πορτα, τότε σε όλη την διαρκεια του σαββατοκύριακου, θα ερχόταν όλη η Ελλάδα εκεί με αποτέλεσμα να χαθει κάθε έλεγχος απο την τοτε κυβερνηση. Βέβαια ολο αυτό, τελικά ηταν μεγάλο φιασκο και βατερλώ για τον Παπαδόπουλο. Έτσι έγινε εύκολο θυμα κι αντικαταστάθηκε απο τη δευτερη χουντα του Ιωαννίδη. Επομένως η φοιτητική εξεγερση του Πολυτεχνειου ήταν ο καταλύτης για να πέσει ο Παπαδόπουλος! Δεν ειχαν σκοπό οι φοιτητές να ρίξουν καμμία κυβερνηση! Κι επίσης στις 23 Ιουλίου έπεσε η δευτερη χουντα κι οχι η χούντα του Παπαδοπουλου!

  Μου αρέσει!

 2. Ο/Η kapagriniou λέει:

  Βλαδίμηρος Τσαμουρλίδης_
  Διαβάζω το κείμενο σου και μου θυμίσει τα παραμύθια που προσπαθούν να πουν τα παιδάκια της πρώτης δημοτικού.
  Ποιος Παπαδόπουλος ;
  Ο Παπαδόπουλος 08 Οκτωβρίου και όλο το στρατιωτικό επιτελείο είχαν παραιτηθεί, ο Ιωαννίδης συνέλαβε τον Παπαδόπουλο καθώς ο πρώτος είχε αξίωμα ενώ ο Παπαδόπουλος καθώς παραιτήθηκε ήταν άνευ αξιώματος.
  Την εξουσία στα χέρια της είχε η μεταβατική κυβέρνηση του Μαρκεζίνη.
  Αγαπητέ ζήτησα να μου πει κάποιος που ξέρει κάτι, δεν ζήτησα να μου πει παραμύθια κάποιος που δεν ξέρει τα στοιχειώδη.
  Δηλαδή λίγη νοημοσύνη !

  Μου αρέσει!

 3. Ο/Η kapagriniou λέει:

  Η ΗΛΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

  Μία εκ των «ηρωικών νεκρών του Νοέμβρη», ήτο και η Ηλένια. Επρόκειτο για μια πανέμορφη κοπέλα, το σκίτσο της οποίας ετοποθετήθη ανάμεσα στα λουλούδια και τις φωτογραφίες των υπολοίπων ανύπαρκτων νεκρών, που «κοσμούσαν» κάθε επιφάνεια του κτιρίου, κατά την πρώτη επέτειο του «ηρωικού Νοέμβρη».

  Κάτω από το σκίτσο, τοποθετήθηκε κι ένα σημείωμα το οποίο έλεγε τα εξής συγκινητικά: «Την λένε Ηλένια Ασημακοπούλου. Είναι το κορίτσι μου. Χάθηκε το βράδυ της σφαγής. Κανένας δεν την ξανάδε. Πήγα σπίτι της αλλά έχουν χαθεί και οι γονείς της. Όποιος ξέρει για το μαρτυρικό τέλος της ας με πληροφορήσει».

  Η κομμουνιστική εφημερίς “Αυγή”, ανέλαβε εργολαβικώς την προώθηση της ιστορίας, υπό τον τίτλον «Τι απόγινε η Ηλένια μου; Η τραγωδία ενός αγοριού που ψάχνει ακόμα για το δολοφονημένο κορίτσι του» και τον υπότιτλο: «Ηλένια Ασημακοπούλου. Χτυπήθηκε στις 17 Νοέμβρη στη Στουρνάρα από σφαίρα. Τι απόγινε;». Η Ηλένια έγινε θρύλος και σύμβολο του… αγώνος. Όλοι ομιλούσαν περί αυτής και κατέθεταν στεφάνια στη μνήμη της. Τελικώς, απεδείχθη ότι ο φοιτητής Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε αναρτήσει το σκίτσο, το είχε πάρει από… διαφήμιση σαμπουάν.

  Η «ηρωική νεκρή» Ηλένια, απεδείχθη ότι ήταν φωτομοντέλο της αγγλικής εταιρίας παρασκευής σαμπουάν με την επωνυμία «ΜΠΡΕΚ».

  Μου αρέσει!

 4. Ο/Η ΔΙΟΝΎΣΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ λέει:

  Θα ήθελα να γίνω μέλος της ομάδας και να λαμβάνω ενημερώσεις μέσο email.. Ευχαριστώ

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η kapagriniou λέει:

   Μετα την εγκριση σχολίου, μπορειτε να ανεβαζετε σχόλια και για να λαμβανετε ειδοποιήσεις στο E-Mail πατήστε πριν την δημοσίευση σχολίου το :
   Ειδοποίηση μέσω mail για νέα σχόλια … που βρισκεται αριστερά και τσεκαροντας και το τετραγωνάκι.

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s