ΤΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ ΑΠΑΝΤΑ


1966915_272899289575443_9017709618746566628_n

Σήμερα από το πρωί έχουμε γίνει μάρτυρες αναρτήσεων και σχολίων που με την άνεση της κριτικής από τον καναπέ χαρακτηρίζουν το Ωραιόκαστρο και κυρίως τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών μας σχολείων, ως άνδρο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Αναρωτιέμαι αν κάποιος από όσους με τόση ευκολία χαρακτηρίζει είναι γονιός άμεσα θιγόμενος. Πόσοι έχουν έρθει σε επαφή με τους υποτιθέμενους Σύριους πρόσφυγες που βολτάρουν στη Μακεδονίας στο Παλαιόκαστρο; Κυρίως όμως πόσοι έχουν επικοινωνήσει με συνεργεία των hot spots του Δήμου Ωραιοκάστρου που έρχονται καθημερινά αντιμέτωπα με δείγματα «πολιτισμού»;

Το σπίτι κανενός δεν είναι δεδομένο, πόσο μάλλον η ευδαιμονία του. Η καλλιέργεια όμως, ο πολιτισμός και η ευγένεια ψυχής δεν χάνονται σε κανένα πόλεμο. Σε όσο δύσκολες συνθήκες και αν βρεθεί κανείς εφόσον είναι άνθρωπος δεν θα βιάσει, δεν θα σκοτώσει. Εκτός και αν αυτό αποτελεί μέρος της κουλτούρας του.

Το Ωραιόκαστρο δεν είναι μία αποστειρωμένη ακροδεξιά κοινωνία. Συνυπάρχουμε άριστα επί σειρά δεκαετιών με παλιννοστούντες, Βορειοηπειρώτες, Αλβανούς και όχι μόνον. Μοιραστήκαμε τα ίδια σχολεία, την ίδια γειτονιά. Τα παιδιά μας είναι συμμαθητές, φίλοι, συνοδοιπόροι.

Η περίπτωση των «προσφύγων», αν όχι λαθρομεταναστών, είναι μία άλλη ιστορία. Λόγω ιδιότητας μπορώ να επιβεβαιώσω πως ποτέ μέχρι τώρα δεν πέρασαν ανεξέλεγκτα τόσοι άνθρωποι χωρίς καμία πρόβλεψη και κυρίως διάθεση ή έστω και ικανότητα καταγραφής. Όταν οι Παλιννοστούντες έρχονταν καθημερινά αντιμέτωποι με την Ελληνική Δικαιοσύνη απλά και μόνον γιατί δεν έφεραν νομιμοποιητικά έγγραφα ακόμη και αν είχανε αιτηθεί και βρίσκονταν σε αναμονή, αναρωτιέμαι ποιος είναι τελικά το πραγματικό θύμα ρατσισμού.
Εύκολη η κριτική από την ασφάλεια της οθόνης του Η/Υ. Όταν ωστόσο κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα που μας ξεπερνά ας αφήσουμε τουλάχιστον τους χαρακτηρισμούς σε όσους έχουν έρθει αντιμέτωποι με όλες τις εκφάνσεις της.

 

________________________
http://wp.me/p1QIo0-7yC

This entry was posted in ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s