Η ευρεία ενσωμάτωση μουσουλμανικών πληθυσμών αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό


13654269_10210336092856567_3563747396055283884_nΌλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις ραγδαίες εξελίξεις από την αιματηρή επίθεση στη Νίκαια όπου δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

«O Αλλάχ είναι μεγάλος» (Allahu Akbar) φέρεται να φώναξε ο 31χρονος γαλλοτυνήσιος οδηγός του φορτηγού πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικών, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επικαλούμενη την γαλλική εφημερίδα «Nice Matin». Ο αριθμός των νεκρών είναι 73 και οι τραυματίες είναι για την ώρα εκατό. Ανάμεσα στα θύματα είναι και παιδιά.

Μια δημοσκόπηση που έγινε από το γερμανικό ινστιτούτο ερευνών WZB σε συνεργασία με τον ολλανδό κοινωνιολόγο Ruud Koopmans τον Δεκέμβριο του 2013 και είχε ως δείγμα 9.000 ευρωπαίους μουσουλμάνους τουρκικής και μαροκινής καταγωγής σε Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, Αυστρία και Σουηδία (σ.σ σημειωτέων ότι η έρευνα έγινε στο μετριοπαθές μουσουλμανικό στοιχείο, δεδομένου ότι η Τουρκία και το Μαρόκο εντάσσονται στο κοσμικό ισλάμ), έδειξε ότι το 60% των ερωτηθέντων ευρωπαίων μουσουλμάνων απάντησε οτι συμφωνεί με την πρόταση ότι «όλοι οι μουσουλμάνοι πρέπει να επανέλθουν στις ρίζες του Ισλάμ», το 75% οτι «υπάρχει μόνο μία ερμηνεία του Κορανιού την οποία όλοι οι πιστοί πρέπει να ακολουθούν» και το 60% ότι «οι θρησκευτικοί κανόνες είναι πιο σημαντικοί από τους κρατικούς νόμους». Επιπλέον το 44% συμφώνησε με ολες τις προαναφερθείσες προτάσεις.
Με άλλα λόγια, όπως δείχνει η δημοσκόπηση, περίπου το 50% των ερωτηθέντων μουσουλμάνων στην Ευρώπη είναι φονταμενταλιστές όσον αφορά τον ρόλο του Ισλάμ στην κοινωνία και φυσικά οι απόψεις τους δεν εναρμονίζονται με την κοινωνία στην οποία επιθυμούν να ζήσουν.

Υπάρχουν και άλλες έρευνες που επιβεβαιώνουν αυτή την τάση. Το 2007 το βρετανικό ερευνητικό κέντρο Policy Exchange έκανε μια δημοσκόπηση βασισμένη σε άνω των 1.000 βρετανών μουσουλμάνων. Το 37% των μουσουλμάνων ηλικίας 16-24 ετών δήλωσε ότι προτιμά να ζεί με τον νόμο της σαρία παρά με τους βρετανικούς νόμους ενώ μόνο το 17% των άνω των 55 ετών εξέφρασε την ίδια επιθυμία. Ταυτόχρονο το 36% των νέων δήλωσε οτι οι αποστάτες από το Ισλάμ θα πρέπει να θανατώνονται ενώ μεταξύ των ηλικιωμένων το ποσοστό ήταν 19%.

Η πιο πρόσφατη έρευνα στην Βρετανία έγινε από το κέντρο αναλύσεων ComRes για λογαριασμό του BBC μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo στο Παρίσι. Εδώ το 20% των ερωτηθέντων απάντησε πως θεωρεί ότι η δυτική κοινωνία δεν μπορεί να συνυπάρξει με το Ισλάμ, το 27% (δηλαδή πάνω από 1 στους 4) απάντησε ότι είδαν «με κάποια συμπάθεια» τα κίνητρα για την τρομοκρατική επίθεση στο σατιρικό περιοδικό και το 32% ότι «κατανοούσαν» τα κίνητρα για την επίθεση.

Τέλος, δύο έρευνες πού έλαβαν χώρα στη Δανία (μία το 2009 και η άλλη το 2015) έδειξαν ότι 1 στους 4 μουσουλμάνους πιστεύει οτι το Κοράνι θα πρέπει να αντικαταστήσει ή να ενσωματωθεί στην δανική νομοθεσία.

Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αναβίωσης του θρησκευτικού μίσους, οι δυτικές δημοκρατίες και ο δυτικός τρόπος ζωής δεν μπορούν να συνυπάρξουν με το μουσουλμανικό πρότυπο, ακόμη και αν πρόκειται για μετριοπαθείς μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Απαιτείται άμεση αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν, τυπική ή άτυπη. Απαιτείται ενεργοποίηση των εθνικών συνόρων με αυστηρούς συνοριακούς ελέγχους, με στόχο τον αποτελεσματικό έλεγχο των μεταναστευτικών μουσουλμανικών ροών, ανεξαρτήτως διακρίσεως. Ο κίνδυνος της πολιτισμικής αλλοίωσης της Ευρώπης συνιστά θανάσιμο για το μέλλον της ηπείρου κίνδυνο. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η διαφύλαξη της πολιτισμικής ταυτότητας της γηραιάς ηπείρου, μέσω της πλήρους στεγανοποίησης των εξωτερικών και εσωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων. Η Ευρώπη, η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, οφείλει να διαφυλάξει το πολυτιμότερο για την πολιτισμό μας ιδανικό: το ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Η Γαλλία πληρώνει το τίμημα της άκρατης δημογραφικής και πολιτισμικής αλλοίωσης του πληθυσμού της. Το υπάρχων επίπεδο ασφαλείας των δυτικών κοινωνιών δεν επιτρέπει τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, πολλώ δε μάλλον όταν οι εισερχόμενοι στις χώρες φιλοξενίας πληθυσμοί αρνούνται να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες, ή ακόμα χειρότερα διάκεινται από αρνητικά έως εχθρικά έναντι των κοινωνιών που τις φιλοξενεί. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ιμάμη της Κολωνίας ο οποίος επέρριψε την ευθύνη για τους βιασμούς το βράδυ της Πρωτοχρονιάς στην Κολωνία, στις γυναίκες και στον τρόπο που ντύνονται, ακόμα και στο άρωμα που φορούν ! Υπό τις συνθήκες αυτές, η ανεξέλεγκτη πολυπολιτισμικότητα αποτελεί βόμβα στα θεμέλια ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Δεν νοείται ουμανισμός και πολιτισμικός πλουραλισμός όταν πλήττεται η δημόσια ασφάλεια, η δημογραφική ταυτότητα, και κατ’ επέκταση η ίδια η δημοκρατία. Σε συνθήκες γεωπολιτικής παγκόσμιας αναταραχής που, εθνικά, πολιτισμικά και θρησκευτικά μίση αναβιώνουν και τρέφονται από το τέρας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, τυχόν ανοχή της πολυπολιτισμικότητας (πόσο μάλλον ενσωμάτωση συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών στο όνομα της ανοχής δήθεν της διαφορετικότητας), θέτει σε θανάσιμο κίνδυνο τη δημοκρατία. Ιδίως, στις περιπτώσεις ενσωμάτωσης συμπαγών μουσουλμανικών πληθυσμών ενηλίκων, που αφενός έχουν κοινωνικοποιηθεί εκτός των ευρωπαϊκών δομών, αφετέρου παρουσιάζουν αποδεδειγμένη δυσανεξία στην αποδοχή του δυτικού τρόπου ζωής.

Η φωτογραφία του Reuters με το νεκρό παιδί στο δρόμο, δίπλα από την κούκλα του, που προκαλεί σοκ, θυμό και θλίψη για την αδιανόητη τραγωδία που σήμερα συγκλονίζει την Ευρώπη, υπενθυμίζει στον δυτικό πολιτισμό το αυτονόητο: Οι δεύτερης και τρίτης γενιάς γάλλοι μουσουλμάνοι που αιματοκύλισαν τη Γαλλία, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σε συνθήκες παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και αναβίωσης του θρησκευτικού μίσους, η πολυπολιτισμικότητα αφορά έναν ιδεατό κόσμο. Η ανεξέλεγκτη πολυπολιτισμικότητα και, ιδίως, η ευρεία ενσωμάτωση μουσουλμανικών πληθυσμών αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό • μια βόμβα στα θεμέλια ευρωπαϊκής ασφάλειας, που απειλεί ευθέως τη Δημοκρατία στην Ευρώπη.

Θανάσης Αλαμπάσης – Facebook

_______________________

http://wp.me/p1QIo0-7xw

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΧΟΥΝΤΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s