ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


mpe-mpe-mpeΓια ποιό πράγμα αγωνίζονται οι αριστεροί, οι επαναστάτες, είτε των πόλεων είτε των βουνών; Για να επικρατήσει η δικαιοσύνη στον κόσμο.

Και για ποιο πράγμα αγωνίζονται οι δεξιοί; Για το χρήμα και την εξουσία. Το ένα γεννά το άλλο. Χρήμα κι εξουσία, που για ν’ αποχτηθούν δολοφονούνται άτομα, ομάδες και ολόκληροι λαοί σα λάχει…Να καλή ώρα όπως έκαναν με τον Αλλιέντε και τον λαό της Χιλής. Να, καληώρα, όπως έκαμαν με τον λαό μας και με την σημερινή κυβέρνηση, τα ντόπια καθάρματα και οι ξένοι τοκογλύφοι..

Πώς θα καταλάβει ο γεννημένος στα πούπουλα και πάντα ευρίσκων όλες τις πόρτες ανοιχτές, ότι ζει ανέτως επειδή με κλέβει από μωρό παιδί; Ο δεξιός μπορεί να είναι ωραίος, σπουδαγμένος, έξυπνος, ρήτωρ, επιδέξιος στο να κρύβει τα κακά που έχει κάνει, να τα κρύβει από τους άλλους κι από τον εαυτό του. Μα είναι πνευματικά ανάπηρος. Πνευματικός νάνος. Πώς θα μπορούσε να καταλάβει αυτός που αγωνίζεται για το χρήμα και την εξουσία, πώς άμεσα ή έμμεσα έχει αποδεχτεί την αδικία μα και τον άδικο φόνο; Πώς θα καταλάβει ότι ο αριστερός, ο επαναστάτης, δεν του κάνει ότι του κάνει για προσωπικό όφελος, δεν τον σκοτώνει γιατί έχει μαζί του κάτι προσωπικό, αλλά γιατί τον θεωρεί φανερό είτε κρυφό, υπηρέτη της αδικίας;

«Πτωχό παιδί ο Μπακογιάννης κι αυτοδημιούργητος». Πόνεσα όταν έμαθα πως τον σκότωσαν. Όμως ποτέ μου εγώ, ο από μικρό παιδί ταλαιπωρούμενος από τα καλά παιδιά των τζακιών και της δεξιάς, δεν διάβασα κάτι στις προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη» που να μην είναι απόλυτα εναρμονισμένο με την καρδιά μου και τη δικαιοσύνη.

Πώς έγινε με τον Μπακογιάννη; Αργότερα κατάλαβα: Ο Αντρέας και το ΠΑΣΟΚ, με τις μεταρυθμίσεις τους αποστέρησαν από τους αριστερούς σε μεγάλο βαθμό τον λόγο υπάρξεώς των. Στο μεταξύ, η δεξιά έχανε ολοένα έδαφος και οι προστάτες της άρχισαν ν’ ανησυχούν με τον μη ελεγχόμεο Αντρέα. Οι ΗΠΑ, είχαν τεράστια διπλωματική επιτυχία όταν έπεισαν δεξιούς και αριστερούς, που μέχρι τότε ήσαν θανάσιμοι εχθροί, να συνασπιστούν εναντίον του Αντρέα και του ΠΑΣΟΚ. Γεφυροποιός, ως άριστος υπάλληλος των ΗΠΑ, ο Μπακογιάννης. Κι αυτό που λεγόταν συμφιλίωση, άλλο δεν ήταν παρά ένας προσωρινός συνασπισμός, όπως οι ΗΠΑ τον θέλησαν, εναντίον του ανεξέλεγκτου ΠΑΣΟΚ και γενικώτερα εναντίον της προόδου της χώρας. Αυτό ήταν όλο.

Η «17 Νοέμβρη», η πιο προσεκτική οργάνωση που υπήρξε στον κόσμο, η λιγότερο αιματηρή, η περισσότερο πατριωτική, βρέθηκε στα σίδερα, όταν ανάλαβε ο άνθρωπος των ξένων ο Σημίτης. Αν και ήσαν άκρως πολιτικά τα κίνητρά τους, δικάστηκαν ως ποινικοί εγκληματίες. Και κατηγορείται η τωρινή κυβέρνηση που μεταφέρει τους αρρώστους αγωνιστές (κατ’ εμέ!!!) σε κλινική ή τους θέτει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Για τους δικτάτορες που είχαν αυτό το ευεργέτημα ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν, οι δεξιοί. Για τους εξοντώνοντες Λαμπράκη, Πέτρουλα, Μανδηλαρά, κι εκατοντάδες άλλους, για τους εγκληματίες της Κύπρου, δεν αντέδρασαν οι δεξιοί. Όμως για τον τυφλό Σάββα Ξηρό ξεσηκώθηκαν. Οι συγγενείς των θυμάτων εκμεταλευόμενοι το συναισθηματικό του πράγματος, έφτασαν να μας θυμίζουν και πάλι ότι η αδικία βρίσκεται στο DNA του δεξιού.

Ναι, κι ο Τεμπονέρας είχε οικογένεια. Κι ο Μανδηλαράς, κι ο Λαμπράκης, κι ο Μπελογιάννης, κι ο Πέτρουλας, ο Παναγούλης, ο Τσιρώνης, ο Καλτεζάς, ο Γρηγορόπουλος. Αυτοί όμως δεν είναι άνθρωποι. Είναι κομμουνιστές και αναρχικοί.

Πώς να μιλήσεις με άμεσους ή έμμεσους δολοφόνους του λαού και των ηρώων του, όταν ξεσηκώνονται ως θύματα; Είναι πολύ δύσκολο να τα βγάλεις πέρα με τις μύγες, διότι όπως έλεγε ο πατέρας μου, αυτές θα σε πάνε στα σκατά.

Και βέβαια, κατανοώ τον συγγενή του δολοφονημένου, όταν δεν έχει μπει ο ίδιος στην πολιτική, και μάλιστα στην εγκληματική οργάνωση που λέγεται Δεξιά. Την Δεξιά η οποία στην πραγματικότητα, αποτελεί την πολιτική όψη της Μαφίας. Όμως όταν ο άλλος συνεχίζει την πολιτική του συγγενή του, γίνεται ο ίδιος πολιτικός, με παράταξη που για το χρήμα και την εξουσία αγωνίζεται, έτοιμη να διαπράξει όλα τα εγκλήματα· όταν έχεις να κάνεις με δεξιούς πολιτικούς, που διαμαρτύρονται διότι υπήρξαν θύματα ανταρτών, τότε έχεις να κάνεις με ανθρώπους που αδυνατούν να σκεφτούν, διότι αν και είναι έξυπνοι, όμορφοι, ρήτορες, τους λείπει το κυριότερο, η επαφή με το πνεύμα. Αδύνατο να σε κατανοήσει ο πάσχων από πνευματικό νανισμό. Αδύνατο γιατί, ευκολότερα περνά παλαμάρι σε τρύπα βελόνας, παρά ο ηλίθιος εραστής της εξουσίας και του πλούτου στον κόσμο του πνεύματος.

ΥΓ.: Ο Τσε Γκεβάρα και οι σύντροφοί του γύριζαν στα βουνίσια χωριά της Βολιβίας, μήπως μπορέσουν και ξεσηκώσουν τους χωρικούς εναντίον των ντόπιων και ξένων Μαφιόζων. Κάποια στιγμή ανακαλύπτουν ανάμεσά τους έναν προδότη. Έκτακτο δικαστήριο. Η ποινή θάνατος. Μα οι σύντροφοι τον λυπόντουσαν. Αν και αποδεδειγμένα προδότης, έτοιμος να τους οδηγήσει στον αφανισμό, τον είχαν συνηθίσει ως σύντροφο και δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν. Τότε ο Τσε Γκεβάρα σηκώνει το όπλο του και τον πυροβολεί. Κι έγραψε στο ημερολόγιό του: «Εκείνο το βράδυ έκαμα τον πιο ήσυχο ύπνο της ζωής μου».

ΥΓ. 2.: Περιμένει η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση να κατανοηθεί από τους υπαλλήλους των εντός κι εκτός μαφιόζων;

Τηλέ-μαχος

________________________

http://wp.me/p1QIo0-7o1

This entry was posted in ΑΡΘΡΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s