Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Κ.Α.Π.Α. για την πληρωμή ενός ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας


Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία της Κ.Α.Π.Α. για την πληρωμή ενός ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

b006dca0c4011d01952674792b788b22_XL

 

Η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου [ Κ.Α.Π.Α.] σε σχετική της ανακοίνωση καταδικάζει την επιβολή και αναγκαστική είσπραξη των τελών κυκλοφορίας ως παράνομη και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δηλώνει προς τις αρχές την εναντίωσή της στην επιβολή τελών κυκλοφορίας. Στην κίνηση αυτή ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου από την περιοχή μας, οι οποίοι και κατέθεσαν αιτήσεις με σκοπό την ομαδική κατάθεση των αναφορών ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όλης της χώρας

Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι πλέον ανταποδοτικά, ούτε αποτελούν φόρο που τηρεί τις προδιαγραφές του Συντάγματος, λαμβάνοντας υπ’ όψη τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, το εισόδημα, την αξία του αυτοκινήτου και τα διανυθέντα χιλιόμετρα. Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μας στη χώρα, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ, κατοχυρώνεται από το άρθρο 5 παρ. 4 του Συντάγματος και περιορίζεται σε βαθμό μη ανεκτό, εκ της επιβολής υπέρογκων τελών κυκλοφορίας, διοδίων τελών, φόρων καυσίμων και τεκμαρτών φόρων επί εικονικών εισοδημάτων, όπως ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης.

Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησής μας στη χώρα, δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναφαίρετο δικαίωμα, που εξυπηρετεί τον παραγωγικό ιστό της χώρας, την οικονομική της ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και ένα πλήθος παράλληλων συνταγματικών μας δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη συμμετοχή μας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης, έχει στερηθεί από 1.000.000 περίπου πολίτες που παρέδωσαν την άδεια κυκλοφορίας λόγω αδυναμίας πληρωμής των τελών, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να αναζητήσουν εργασία, να μετακινηθούν προς αυτήν, να ικανοποιήσουν βασικές τους ανάγκες, να συμπαρασταθούν στους γηραιούς γονείς που βρίσκονται εγκαταλελειμμένοι στην επαρχία.

logo-blog

Για τους λόγους αυτούς, αποφασίσαμε για τρίτη συνεχή χρονιά να δηλώσουμε προς τις αρχές την εναντίωσή μας στην επιβολή τελών κυκλοφορίας, στο δυσανάλογο προς τις Ευρωπαϊκές χώρες ύψος τους και στον τρόπο υπολογισμού τους που θέτει σοβαρή διάκριση μεταξύ των εύπορων πολιτών που μπορούν να αγοράσουν ένα νέο αυτοκίνητο απαλλασσόμενοι από τα τέλη κυκλοφορίας, και των οικονομικά ασθενών πολιτών, που επιβαρύνονται με υψηλά τέλη, λόγω της αδυναμίας τους να αντικαταστήσουν το παλιό τους αυτοκίνητο.

Για τους λόγους αυτούς, και όσους αναφέρουμε στην ΑΝΑΦΟΡΑ που θα καταθέσουμε ομαδικά προς τους εισαγγελείς όλης της χώρας, αποφασίσαμε να δράσουμε δυναμικά, καταγγέλλοντας την κρατική εξουσία για «Παραβίαση του Συντάγματος και Προσβολή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», ζητώντας από τους εισαγγελείς να επιμεληθούν και να επιβάλλουν κατά το λόγο της θεσμικής τους αρμοδιότητας, τη σύμφωνη προς το Σύνταγμα λειτουργία των κρατικών οργάνων. Επίσης ζητούμε, να διενεργήσουν προανακριτική εξέταση των υπευθύνων Υπουργών, προκειμένου να ενημερωθούν για τις αιτιάσεις μας και να λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και του λαού.

Η ομαδική κατάθεση των αναφορών ενώπιον των εισαγγελικών αρχών όλης της χώρας, διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική εταιρία με την επωνυμία «Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου (κ.α.π.α.)»

Δ/νση: Αλεξοπούλου 6-8 Αγρίνιο, τ.κ. 30100, ΑΦΜ: 997701720 Δ.Ο.Υ. Αγρινίου, τηλ. 6977959479 – 6974838165


Απο την Τρίτη 23 Δεκέμβρη 2014 έως και την Κυριακή 11 Γενάρη 2015 που θα είναι και η τελευταία ημέρα θα απευθύνεστε στούς κατά τόπους συντονιστές, για την συμπλήρωση των εγγράφων.


Βήματα για Τέλη Κυκλοφορίας 2015 από τα μέλη της ομάδας κ.α.π.α. ώστε να συμπληρώσει ο κάθε συντονιστής τα έγγραφα για να τα καταθέσει στο πρωτοδικείο της περιοχής του αλλά και στην Δ.Ο.Υ.

1) Το κάθε άτομο μέλος που θα συμμετεχει πρώτη φορά και δεν έκοψε ποτέ παράβολο του 1€ θα πάει κατά μόνας ή ομαδικά με το συντονιστή του να κόψει παράβολο 1 €!
α) πάει στο τμήμα εσόδων κόβει ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, 1 € με αιτιολογία: κωδικό ΚΑΕ 1363 «για τα τέλη κυκλοφορίας 2015 Συμβολικό ποσό»
β) πάει στο ταμείο και πληρώνει το ποσό και έπειτα το προσθέτει ο συντονιστής στο έγγραφο σε φωτοτυπία στην αναφορά που θα καταθέσει στην Δ.Ο.Υ

2) Παίρνει το κάθε μέλος την εξουσιοδότηση της κ.α.π.α την συμπληρώνει με τα στοιχεία που αναγράφονται επάνω σε ένα ΚΕΠ της περιοχής του για το γνήσιο της υπογραφής του και την παραδίδει στον συντονιστή του.

3) Θα πάρει αρ. τραπέζης από τον συντονιστή για να καταθέσει την εγγραφή του προς την κ.α.π.α της τάξεως τον 30 € (Αρ.λογαριασμού EUROBANK: 0026.0132.12.0100003650, η Αριθμός Λογαριασμού IBAN: GR1602601320000120100003650 Δικαιούχοι Λογαριασμού: ΤΗΓΑΝΙΤΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΨΥΛΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, με ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΚΑΤΑΘΕΤΗ, και ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: ΓΙΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2015) για όλα τα αυτοκίνητα που έχει στο Ονομά του για να τα χρησιμοποιήσει η κ.α.π.α. για δικαστικές ενέργειες στα πρωτοδικεία και Άρειο Πάγο που θα καταθέσει.

4) Δίνει φωτοτυπία της απόδειξης αυτής μαζί με την εξουσιοδότηση αλλά και τα στοιχεία όπως όνομα , επώνυμο, όνομα πατρός, αρ. ταυτότητας, ημ. Έκδοσης ταυτότητας, ΑΦΜ, αρ. αυτοκινήτου, ημ. Έκδοσης αδείας, τηλέφωνο, διύθυνση κατοικίας.

5) Στον συντονιστή θα δώσει ως 10 € για το κάθε αυτοκίνητο για φωτοτυπίες, έξοδα μετακίνησης για (Δ.Ο.Υ., πρωτοδικείο), έξοδα κούριερ – ταχυδρομείου, έξοδα τηλεφώνου)

6) Ο συντονιστής οφείλει αφού τελειώσει τις ενέργειες να δώσει αντίγραφα για τα αυτοκίνητα ώστε να τα έχει ο κάθε οδηγός στο αυτοκίνητο.

7) Ο συντονιστής οφείλει όταν του δώσει η κ.α.π.α, αποδείξεις εγγραφής των μελών να τις δώσει στα μέλη ώστε να καλύπτονται νομικά τα άτομα από την κ.α.π.α.

8) Τίς δύο εξουσιοδοτήσεις κατεβάζετε εκτυπώνετε και τις θεωρείτε σε ΚΕΠ.
H μία είναι για το πρωτοδικείο και η δεύτερη για την Δ.Ο.Υ. – τίς καταθέτετε στον τοπικό σας συντονιστή.

http://www.vres-agrinio.gr

_______________________________________

http://wp.me/p1QIo0-7j7

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s