Πόσο επαναστατικός? ή υποτακτικός νους είσαι?


10704159_855385891160211_8552468852729367797_n

…έως ότου οι Άνεργοι της Ελλάδος (κατά κύριο λόγο) δημιουργήσουν το Πανελλήνιο Κίνημα Αλληλέγγυων Ανέργων το οποίο οφείλει να έχει αριθμητικά τόσους υποστηρικτές – όσοι δηλαδή και οι Άνεργοι της χώρας – συν – τα οικογενειακά μέλη των ανθρώπων αυτών.

Εάν η πρότασή μου αυτή έβρισκε ανταπόκριση στα μυαλά των Ελλήνων Ανέργων – από τον Ιούνιο του 2010 που αρχικά την πρότεινα – δεν θα ήταν στο πηδάλιο της Κυβέρνησης (αλλά και της Εξουσίας) ηγέτες προδότες όπως τους περιγράφετε. Το «προδότες» και πάλι είναι ήπιος χαρακτηρισμός.

Αν η Ιστορία για την προδοσία στο Σούλι αφιέρωσε 100 σελίδες για τον Πήλιο Γούση – τότε για την προδοσία μιας χώρας και ενός Έθνους – του έθνους των Ελλήνων – πόσο χαρτί και μελάνι θα πρέπει να αφιερώσει για να μαθαίνουν την αλήθεια τα επόμενα Ελληνόπουλα? Αν φυσικά η Ιστορία ασχοληθεί και με τον απαθέστατο Ελληνικό λαό – τότε μάλλον η αξία του χαρτιού θα ανταγωνισθεί την αξία του χρυσού στα χρηματιστήρια όλου του κόσμου!

[copy+paste από χθεσινό σχόλιο …
Λίγα χρόνια πριν – τα σημερινά 2.500.000 Ελλήνων Ανέργων έφεραν μια άλλη «ταυτότητα» – εκείνη του «εργαζόμενου» σε οποιοδήποτε τομέα είτε του Δημοσίου – είτε του Ιδιωτικού τομέα – που όμως σήμερα – όλοι τους διαθέτουν μιά και μοναδική ταυτότητα εκείνη του ΑΝΕΡΓΟΥ.

Είναι βέβαιο πως αυτά τα 2.500.000 Ανέργων ήταν διάχυτα μέσα σε όλο το πολιτικό (κομματικό φάσμα). Τις περισσότερες φορές μάλιστα η Κομματική Ταυτότητα υπερίσχυε όλων των άλλων κοινωνικών ταυτοτήτων που ο κάθε πολίτης έφερε.

Από τον Ιούνιο του 2010 και σε καθημερινή βάση πρότεινα μέσω σχολίων μου σε εφημερίδες, social media, bloggs για την δημιουργία ενός πανελλαδικού κινήματος το οποίο μάλιστα είχα ονομάσει Πανελλήνιο Κίνημα Αλληλέγγυων Ανέργων.

Με λίγα λόγια σκεπτόμουν πως με 2.500.000 ευσυνείδητους ψηφοφόρους (Ανέργους σήμερα – τότε 505.000) σύν την στήριξη των οικογενειακών μελών όλων αυτών θα έμπαιναν ουσιαστικά και με βεβαιότητα θα έλεγα ως πρώτο κόμμα στη Βουλή των Ελλήνων άνθρωποι της καθημερινότητας – και όχι οι επαγγελματίες πολιτικοί των τζακιών …των ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ!!! Εκείνο που με ενθουσιάζει ακόμη και σήμερα είναι που θα έμπαιναν για πρώτη φορά στη Βουλή ως Βουλευτές πραγματικά παιδιά των απλών Ελλήνων πολιτών με όραμα να δομήσουν μια Ελλάδα αντάξια των σοφών αρχαίων προγόνων τους.]

Η Ευτυχία των Ελλήνων πολιτών εξαρτάται από το κατά πόσο οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες είναι σε θέσει να φιλοσοφούν – οραματιζόμενοι το μέλλον τους – πολύ δε περισσότερο οραματιζόμενοι το μέλλον των παιδιών τους.

Πόσο όμως η Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική «Δημοκρατία» (αντιπροσωπευτικό σύστημα) επιτρέπει τους Έλληνες πολίτες να φιλοσοφούν? …και να δρουν οργανωμένα και πρακτικά? (γιατί από αντίδραση χορτάσαμε! Δράση λείπει σε όλα τα επίπεδα).

Καθόλου, απαντώ στο ανωτέρω ερώτημα. Έτσι ο Ελληνικός λαός αρκέστηκε στο Μεταπολεμικό – ολοένα και χειρότερο πολιτικό service του αντιπροσωπευτικού συστήματος το οποίο μάλιστα σε εξαιρετικές περιπτώσεις πέρασε σε παραπολιτική διαχείριση (ελλείψει ώριμης πολιτικής βούλησης) με αποτέλεσμα το παραεμπόριο να θεωρείται από τους εξασθενημένους οικονομικά Έλληνες πολίτες – υγιής εμπορική/ καταναλωτική συνήθεια για την επιβίωσή του.

Φυσικόν είναι – αν δηλαδή η φορολόγηση από έμμεσους και άμεσους φόρους συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια στους ίδιους ρυθμούς – να έρθει η μέρα που ως λαός θα τα «βρούμε» με τους βιαστές δανειστές μας, αρκούμενοι μόνον σε μια ανατροπή της σαθρής σημερινής κυβέρνησης – που όμως – ο σαθρός Κοινοβουλευτισμός (ως η σαρκοφάγος της πραγματικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας) θα ζει και θα βασιλεύει αναπαράγοντας πολιτικά ζόμπι.

Χρήστος Τσοκακτσής Δημοκράτης (κατά πρότυπο Αθηναϊκής Δημοκρατίας του επαναστάτη Εφιάλτη, υιού Σοφωνίδους το -462 π.Χ.)

ΥΓ.: Δεν αναφέρομαι στην εισαγόμενη, τυποποιημένη και νόθα «Άμεση Δημοκρατία» (Direct Democracy) της Κεντρικής Ευρώπης η οποία επιτρέπει την συνύπαρξη των προτάσεων των πολιτών. Ομιλώ και εννοώ την μια και μοναδική αμιγώς Αθηναϊκή Δημοκρατία του Εφιάλτη του Αθηναίου του -462 π.Χ. ως αποκλειστικό Πολίτευμα της Ελλάδος. Για να ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ ως Πολίτευμα η Αθηναϊκή Δημοκρατία χρειάζεται – επαναστατικός Νους! …διαφορετικά απολαμβάνεις φίλε τον βιασμό των Δανειστών σου μέσω των κυβερνώντων και αντιπολιτευόμενων πολιτικών!

Χρήστος Τσοκακτσής

________________________

http://wp.me/p1QIo0-7eN

This entry was posted in ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s