Απαγορεύεται στην Ελλάδα η βαριά βιομηχανία – Δεν δίνουν άδεια στο Ελληνικό αυτοκίνητο Pony !


0735105001385562731Η NΑΜCO με τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να παράγει ανάμεσα στα 6.000 και 8.000 αυτοκίνητα. Η κατασκευάστρια εταιρεία του περίφημου Pony θα δημιουργούσε 2.800 νέες θέσεις εργασίας όμως η ελληνική γραφειοκρατία όμως στέκεται εμπόδιο.

H εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων NAMCO δεν είναι άγνωστη. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια εταιρεία από τη Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης, ψυχή της οποίας είναι ο Πέτρος Κοντογούρης.

Θα ήταν σε θέση να ξεκινήσουν αμέσως με την παραγωγή και να δημιουργήσουν 2.800 νέες θέσεις εργασίας. Η ελληνική γραφειοκρατία όμως στέκεται εμπόδιο

Ο 80χρονος Πέτρος Κοντογούρης είναι ένας οραματιστής. Πιστεύει στις ικανότητες των Ελλήνων, παρόλα αυτά η γραφειοκρατία τον απελπίζει:

«Κάνω έκκληση στη Γερμανία και στη μεγάλη φιλία που έχουν δείξει μέχρι τώρα (οι Γερμανοί) για την πατρίδα μας, να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία και βιοτεχνία στο θέμα των εξαγωγών. Αυτή είναι μια γέφυρα πολιτισμού. Πρέπει οι Γερμανοί να καταλάβουν πως η Ελλάδα μπορεί να βοηθηθεί με αυτόν τον τρόπο. Όλα τα άλλα είναι καλά, όπως ο τουρισμός, αλλά δεν είναι της ίδιας απόδοσης».

Ο Πέτρος Κοντογούρης, πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας ΝΑΜCO, είναι πεπεισμένος για το έργο του. Περιμένει μόνο την έγκριση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει με την παραγωγή της τέταρτης γενιάς του Pony.

H ΝΑΜCO ξεκίνησε να συνεργάζεται από το 1973 με γερμανικές εταιρείες, όπως την Intelco και την Fahr AG. Οι εταιρείες αυτές προμήθευαν την ελληνική με μηχανές και ανταλλακτικά. Στο ελληνικό εργοστάσιο υφίσταντο κάποιες μετατροπές και στη συνέχεια εξήγαγαν τα προϊόντα σε χώρες της Αφρικής, της Ασίας και της Νότιας Αμερικής.

Μέσα από αυτό το μοντέλο επιτυχημένης ελληνογερμανικής συνεργασίας κατασκευάστηκαν, τζιπ, πυροσβεστικά, φορτηγά και στρατιωτικά αυτοκίνητα, τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμη σε χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής και φέρουν την εγγύηση του ανθεκτικού.

Όπως λέει ο κ. Κοντογούρης η γερμανική και η ελληνική τεχνολογία αναμείχθηκαν. Η ελληνική εταιρεία έφτιαχνε τα αμαξώματα και τοποθετούσε γερμανικές μηχανές. Οι παραγγελίες δίνονταν από την Citroen, τη Ford, τη Volkswagen και την Deutz. O κ. Κοντογούρης πιστεύει στη δύναμη των μικρομεσσαίων και στο εξής μοντέλο:

«Έχουμε ένα τρίπτυχο, το οποίο σημαίνει: βιομηχανία, βιοτεχνία, εξαγωγές. Πιστεύουμε ότι αυτά πρέπει να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της οικονομίας της Ελλάδας».

Η αδυσώπητη ελληνική γραφειοκρατία

Η NΑΜCO με τις δυνατότητες που διαθέτει σήμερα στη Θεσσαλονίκη θα μπορούσε να παράγει ανάμεσα στα 6.000 και 8.000 αυτοκίνητα.

Η NAMCO είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του περίφημου τζιπ Pony. Ένα καλό τζιπ το οποίο είναι παράλληλα και οικονομικό σε σχέση με τα άλλα της κατηγορίας του. Μπορεί κανείς να το αγοράσει στο 1/3 της τιμής των υπολοίπων.

Θα ήταν σε θέση να ξεκινήσουν αμέσως με την παραγωγή και να δημιουργήσουν 2.800 νέες θέσεις εργασίας. Η ελληνική γραφειοκρατία όμως στέκεται εμπόδιο. Η Ιωάννα Παπαπαναγιώτου, υπεύθυνη πωλήσεων εδώ και δέκα χρόνια, δεν έχει λόγια:

«Είναι μια απίστευτη γραφειοκρατία και βλέπουμε ότι υπάρχουν κινήσεις από νέους πολιτικούς, κάτι που χαιρετίζουμε ιδιαίτερα θερμά. Ελπίζουμε ότι πολύ σύντομα πλέον θα ανοίξει ο δρόμος». Ο κ. Κοντογούρης τονίζει πως δεν πιστεύει στις τράπεζες και στην «χρηματοπιστωτική λαίλαπα». όπως λέει, αλλά στη λαϊκή συμμετοχή. Και ελπίζει να δοθεί σύντομα η ευκαιρία στους νέους Έλληνες, στους ταλαντούχους και ικανούς να δουλέψουν στην πατρίδα τους.

Πηγή

___________________________

http://wp.me/p1QIo0-7dB

Advertisements
This entry was posted in ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s