Ο… Αττίλας αγοράζει την Ελλάδα


venizelos-polountai-ola

Μέσα στο γενικό ξεπούλημα σε Τούρκους επενδυτές, όπως αυτό που γίνεται με τις ελληνικές μαρίνες, υπάρχει και το αλισβερίσι για τα ελληνικά σκάφη φέρι-μποτ που εκτελούν τις θαλάσσιες συγκοινωνίες στο Αιγαίο – όπου, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού φύλου της τουρκικής εφημερίδας «Star», για τα ελληνικά φέριμποτ οι Τούρκοι έχουν ήδη εκδηλώσει το μεγάλο τους ενδιαφέρον, καθώς το πέρασμά τους σε τουρκικά χέρια είναι ένα ακόμη βήμα για την τουρκική διείσδυση και κυριαρχία στο Αιγαίο.

Βέβαια, η μεγάλη αδυναμία των Τούρκων είναι η Θεσσαλονίκη, καθώς θεωρείται η πατρίδα του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Έτσι, σύμφωνα με «ειδική αναγγελία» του Τούρκου δημοσιογράφου Ersan Çplak, ειδικευμένου στην οικονομία, σε μια μεγάλη ιστοσελίδα Τούρκων επενδυτών με τον χαρακτηριστικό τίτλο MyFikirler, δηλαδή «Οι ευκαιρίες μου», αναφέρεται ότι κατόπιν γνωστοποίησης από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο «Yunan-Türk Odasι» έχουν βγει στο σφυρί για τους Τούρκους πελάτες τα εξής ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης:
◆ «Brιstol Special», είκοσι κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Minerva Boutιque», 34 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Phillipion», το γνωστό «Φιλίππειο», 92 κλινών, κοντά στα κάστρα,
◆ «Zaliki», 24 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Park Hotel», 56 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Nikopolis Hotel», 99 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο,
◆ «Tourist Hotel», 37 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Pella Hotel», 79 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Golden Star», 44 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο,
◆ «Lüksemburg», 38 κλινών, στο κέντρο της πόλης,
◆ «Capsis Hotel», 407 κλινών, στην οδό Μοναστηρίου, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό,
◆ «Sunbeach Hotel», 122 κλινών, κοντά στο αεροδρόμιο.

Τσιμπούσι

Αλλά μεγάλο ενδιαφέρων για το γενικό αυτό ξεπούλημα της Ελλάδας έχουν εκδηλώσει και μεγάλοι τουρκικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι έχουν επίσης αναπτύξει τελευταία έντονη κινητικότητα. Έτσι, μετά το ξεπούλημα των ελληνικών μαρίνων στον μεγάλο τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο Doğus Grubu, μεγάλο ενδιαφέρον για αγορές ελληνικών «φιλέτων» που «παραχωρούνται» σε εξευτελιστικές τιμές εκδήλωσε και ο γνωστός μεγάλος επιχειρηματικός όμιλος Koç Grubu. Μάλιστα ο πρόεδρος του ομίλου Temel Atay δήλωσε στην εφημερίδα «Zaman» ότι το πέρασμα της μαρίνας της Μυτιλήνης σε τουρκικά χέρια είναι μόνο η αρχή και ένα καλό παράδειγμα για τις μεγάλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα για τους Τούρκους επιχειρηματίες.

Ενδιαφέρον έχει δείξει και ο όμιλος Çukurova SCA Grubu, ο γενικός διευθυντής του οποίου, Engιn Denizmen, ανέφερε στην ίδια εφημερίδα ότι από τον Απρίλιο του 2011 άρχισαν να αναδύονται μεγάλες ευκαιρίες στην Ελλάδα καθώς οι Έλληνες έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να… ξεπουλήσουν τα πάντα. Αλλά το πιο εξευτελιστικό είναι το πολύ χαρακτηριστικό και ειρωνικό δημοσίευμα πάλι της εφημερίδας «Zaman», που είναι πρώτη σε κυκλοφορία στην Τουρκία, με τον τίτλο «Yunanιstan askeri bölgeleri de satιyor», δηλαδή «Η Ελλάδα πουλά ακόμα και στρατόπεδα». Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται δημοσίευμα ελληνικής εφημερίδας που έκανε γνωστό ότι περίπου 3.000 στρατιωτικές περιοχές πρόκειται να πουληθούν από το ελληνικό κράτος που προσδοκά να εισπράξει αρκετά εκατομμύρια ευρώ και από αυτό το μεγάλο ξεπούλημα.

Η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές μεταξύ των Ελλήνων ιδιοκτητών των φέρι-μποτ και των Τούρκων επενδυτών και αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανακοινωθούν τα θετικά αποτελέσματα αυτών των επαφών. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γίνει αν οι Τούρκοι καταφέρουν να αποκτήσουν τον έλεγχο των θαλάσσιων συγκοινωνιών στο Αιγαίο. Είναι γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο έδωσε την άδεια για όλες αυτές τις πωλήσεις!!! Μια, μάλιστα, με νόμο που διέπει τις… «στρατηγικές επενδύσεις», όπου προβλέπεται πλήθος φορολογικών ελαφρύνσεων.

Πωλούνται

Έτσι, λοιπόν, ενώ εμείς ασχολούμαστε με τις εκλογές, η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και όλες τις ελεύθερες παραλίες που υπάρχουν στην Ελλάδα, βγάζοντάς τις στο… σφυρί.

Ελαφόνησος, Χαλκιδική, Πόρος, Ηλεία, Καβάλα, Ρόδος… Δεν αφήνουν τίποτα όρθιο. Πάνω από 110 παραλίες.

Για παράδειγμα, ο χώρος του Μακρύγιαλου στην πόλη της Μυτιλήνης (50.212 τ.μ.) και δύο παραλίες στη Λήμνο (όρμος Κότσινα [80.440 τ.μ.] και παραλία του όρμου Μπουρνιά [48.202 τ.μ.]) με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν σε ιδιώτες.
Την ίδια ώρα, πωλούν και τις διάσημες παραλίες του Σίμου και του Σαρακίνικου στην Ελαφόνησο – θα περάσουν σε χέρια ιδιωτών με αποκλειστικά δικαιώματα χρήσης για 50 χρόνια. Ο πολλάκις βραβευμένος «επίγειος παράδεισος» από ουκ ολίγα διεθνή τουριστικά γραφεία, ετοιμάζεται να περάσει σε ιδιωτικά χέρια.

Ειδικότερα, το ΤΑΙΠΕΔ προσφέρει τα 175 στρέμματα ολόλευκης αμμουδιάς προς πώληση, μετά την εισφορά τους ως κρατικών ακινήτων (με Property Code ΑΒΚ 382).
Το παραπάνω, σε συνδυασμό με το άρθρο 14 του Ν. 3986/2011 (Εφαρμοστικός Νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου ΦΕΚ 152 Α), με την πώληση παραλίου ακινήτου μπορεί να αποκτηθεί από ιδιώτη το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας για 50 χρόνια.

Εκτός από τις δύο παραλίες της Ελαφονήσου, στο ίδιο «πωλητήριο», που ανήρτησε το ΤΑΙΠΕΔ, περιλαμβάνονται μεγάλες εκτάσεις, μεταξύ άλλων, στην Κορωνησία, στο Καλαμίτσι στη Χαλκιδική, στη Νέα Προποντίδα και στη Νέα Φώκαια, τη Γιάλοβα και την Καβάλα.

Βέβαια, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η δημοσιοποίηση του θέματος, το ΤΑΙΠΕΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η Ελαφόνησος δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, ότι η μελλοντική αξιοποίησή της θα είναι αποτέλεσμα δημόσιας διαβούλευσης και ότι η χρήση είναι «ενδεικτική», προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση «η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουόμενων στις παραλίες».
Όσο για τις πωλήσεις οικοπέδων, αυτές δεν έχουν τελειωμό!!!

Στον κατάλογο αυτόν περιλαμβάνονται και δεκάδες ακίνητα στην Πλάκα, τριώροφα και πενταώροφα κτήρια σε διάφορα σημεία της Αθήνας, οικόπεδα στο Ναύπλιο και το Μεσολόγγι αλλά και ξενοδοχεία «Ξενία».

Στην Πάτρα ο πλήρης κατάλογος των προς πώληση φιλέτων του Δημοσίου στην περιοχή έχει ως εξής:

Μυρτούλα, Κάτω Αχαΐα, Δυτική Αχαΐα, οικόπεδο: 97.561 τ.μ.
Προάστιο, Δήμος Πάτρας, Αχαΐα, Πελοπόννησος, οικόπεδο: 59.468 τ.μ. (αθλητικές εγκαταστάσεις)
Ριγανόκαμπος, Δήμος Πάτρας, Αχαΐα, οικόπεδο: 158.000 τ.μ.
Κλειτορία, Δήμος Καλαβρύτων Αχαΐας, οικόπεδο: 900 τ.μ., χτισμένο: 587 τ.μ.
Αλυκές, Λεχαινά, Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ηλεία, οικόπεδο: 394.814 τ.μ.
Σπιάτζα, περιοχή Mouteli, Δήμος Πύργου Ηλείας, οικόπεδο: 67,504.33 τ.μ.
Πυργί, Δήμος Πύργου Ηλείας, Οικόπεδο: 361,747.5 τ.μ.
Αγία Βαρβάρα, Κρέστενα Ηλείας, οικόπεδο: 262.67 τ.μ., χτισμένο: 263.67 τ.μ.
Πόρος, Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, Αιτωλοακαρνανία, οικόπεδο: 980.000 τ.μ.
Αγίου Κοσμά Αιτωλού, Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας, οικόπεδο: 473,6 τ.μ., χτισμένο: 347,9 τ.μ.

Συμφώνα με καταγγελίες της Ζωής Γεωργαντά (πρώην στελέχους της ΕΛΣΤΑΤ και υποψήφιας ευρωβουλευτού στις πρόσφατες εκλογές με τους ΑΝΕΛΛ), έχει μπει και στην Κέρκυρα το ΤΑΙΠΕΔ, όπου, όπως η ίδια τονίζει, «ξεπουλά τα κτήρια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας (πρόκειται για κλασικά κτίσματα με τεράστια αρχιτεκτονική, παραδοσιακή και ιστορική αξία για την Ελλάδα), τα τρία παλάτια, το λιμάνι, περιοχές απείρου κάλλους, όπως είναι ο Ερημίτης ο Ίσσος, ακόμα και τον αερολιμένα. Ήδη έχουν δώσει τη μαρίνα σε έναν Τούρκο ο οποίος έχει στήσει και την τούρκικη σημαία!!!».Κατά τ’ άλλα η χώρα… καθεύδει.

Εδώ τα καλά ακίνητα! Πάρε, καρντάσι

Σε ειδική εκδήλωση με θέμα πωλήσεις ακινήτων ο Νίκος Σαπουντζής, εκπρόσωπος της TourismPlus, επισήμανε στους παρευρισκόμενους: «Ξεκινήσαμε αρχικά με δέκα ακίνητα, αλλά στις λίγες ημέρες που μεσολάβησαν από την επίσημη ανακοίνωση μέχρι τη διεξαγωγή της παρουσίασης, προστέθηκαν στον κατάλογο άλλα 14 ακίνητα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται κάποια από Κω, Πάτμο, Κρήτη και Σαντορίνη».

«Το ενδιαφέρον ήταν εντυπωσιακό. Μάλιστα, τις επόμενες μέρες αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωπος μεγάλου κατασκευαστικού ομίλου από την Τουρκία προκειμένου να “γνωρίσει” από κοντά, δύο από τα ακίνητα που παρουσιάσαμε. Ο όμιλος ενδιαφέρεται για μονάδα 5 αστέρων με συγκεκριμένες προδιαγραφές λειτουργίας» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Κώστας Μαμάρας, εκπρόσωπος της εταιρείας Μαμάρας και Συνεργάτες.

Από την πλευρά του, ο κ. Σαπουντζής έκανε γνωστό ότι, μέσα στον Ιούνιο ή στις αρχές Ιουλίου, προγραμματίζεται επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και αντιπροσωπείας της Ένωσης Τούρκων Επενδυτών Τουρισμού (TYD), με σκοπό να δουν από κοντά τα διαθέσιμα ακίνητα.

Ο Νίκος Σαπουντζής, σε πρόσφατη εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και για κάποια οικόπεδα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο με τα τουριστικά ακίνητα, οικόπεδα που είναι ενταγμένα στον επενδυτικό νόμο για την ανέγερση τουριστικών μονάδων.

Στην ίδια εκδήλωση ο Μπασαράν Ουλουσόι, πρόεδρος της TURSAB (Τουρκική Ένωση Τουριστικών Πρακτόρων), τόνισε: «Το Αιγαίο δεν είναι η θάλασσα που μας χωρίζει, αλλά η θάλασσα που μας ενώνει». Ο ίδιος δε αναφέρθηκε και στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας – μεταξύ άλλων – πως είναι η πόλη που «αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου»!!!

πηγή

_________________________

http://wp.me/p1QIo0-6ZK

This entry was posted in ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s