ΟΑΕΔ : Δίνει 563.159 ευρώ σε ιδιώτες το μήνα για την καθαριότητα – Το αντίστοιχο κόστος των 72 απολυμένων ήταν 100.000 !!!


katharistries_troika_newsbeast1

Καλό το παραμύθι αλλά δεν έχει δράκο, λένε οι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ
«Την ευθύνη των δημοσίων υπαλλήλων και του υπερδιογκωμένου δημόσιου τομέα για τη χρεοκοπία της χώρας, όπως επίσης και την πολυσυζητημένη επιχειρούμενη αναδιάρθρωση του δημοσίου αυτό-καταρρίπτει η απόφαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ για τα συνεργεία καθαριότητας.

Με την απόφασή του το ΔΣ του Οργανισμού ενέκρινε την απευθείας ανάθεση του έργου, σε τρεις εταιρείες καθαριότητας με το ποσό των 563.159,71 ευρώ (!!!) για
τον μήνα Φεβρουάριο… Επαναλαμβάνουμε: 563.159,71 για ΕΝΑΝ μόνο μήνα.

Να υπενθυμίσουμε ότι 260 Συνάδελφοί μας βρίσκονται σε διαθεσιμότητα. Εξ αυτών, οι 72 ανήκουν στην κατηγορία ΥΕ Καθαριότητας. Το συνολικό κόστος των υπαλλήλων αυτών δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 100.000 ευρώ μηνιαίως!!! Μιλάμε δηλαδή, για κάτι λιγότερο από το 1/5 του ποσού των απευθείας αναθέσεων! Και μιλάμε για πλήρη απασχόληση και πλήρη αμοιβή και όχι για εργαζόμενους «σκλάβους», απλήρωτους, με δίωρη και τρίωρη απασχόληση, με ενοικίαση εργαζομένων και υπεργολαβίες «σκλαβοπάζαρων». Μιλάμε ακόμα, για Συναδέλφους που εκτός των κύριων καθηκόντων τους ως Υπάλληλοι Καθαριότητας, υποστήριζαν ποικιλοτρόπως το έργο του Οργανισμού.

Καλούμε τα συναρμόδια Υπουργεία και τη Διοίκηση του Οργανισμού να προχωρήσουν άμεσα στην επαναπρόσληψη των Συναδέλφων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα, με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος… Καλούμε να στελεχώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με μόνιμο προσωπικό, αφού όπως ξεκάθαρα προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία, με τα χρήματα που διαθέτει ο Οργανισμός στους εργολάβους της καθαριότητας μπορεί να προσλάβει 500 μόνιμους υπαλλήλους της αντίστοιχης ειδικότητας, με μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καλούμε επίσης, τη Διοίκηση του Οργανισμού και τα συναρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στην επαναπρόσληψη των ειδικοτήτων Βοηθών Μαγείρων και λοιπών ειδικοτήτων και να σταματήσει ο διαγωνισμός για τη σίτιση (catering) των παιδιών των Βρεφονηπιακών Σταθμών του ΟΑΕΔ, όπου και πάλι το κόστος θα είναι υπέρ πολλαπλάσιο.

Καλούμε τέλος, το Υπουργείο Εργασίας, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, την Κυβέρνηση συνολικά, να επανεξετάσει το θέμα της αναδιάρθρωσης του δημοσίου τομέα και του μισθολογικού κόστους – αφού με τέτοιους όρους θέλει να μιλάμε…

Κυρίως όμως, καλούμε τη λογική, τη μαθηματική λογική, τη λογιστική λογική, την κοινωνική λογική, την πολιτική λογική, την ηθική λογική να επανέλθει στη θέση της !!

Αναρτήθηκε από 
__________________________
Advertisements
This entry was posted in ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s