«Μιά Γαλλίδα γιά τήν Ελλάδα»


936010_10202729631300654_1543559106_aΕίσαστε η κοινωνία των πολιτών, 10 εκατομμύρια άνθρωποι, κληρονόμοι του ελληνικού έθνους. Εκείνοι που σας βασανίζουν, πόσοι είναι;
Ποιοι είναι οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι δάσκαλοι, οι γιατροί, οι ταξιτζήδες, οι καθηγητές, οι καταστηματάρχες; Εσείς. Είσαστε ο ελληνικός λαός πού σηκώνεται κάθε πρωί για να μπορέσει να λειτουργήσει η χώρα σας. Για σας, για τα παιδιά σας, για τα εγγόνια σας. Για τα πιστεύω σας, για την πατρίδα της ελευθερίας, γιά νά συνεχίζετε όλοι μαζί την ιστορία της ελληνικής οικουμένης. Και εκείνη, η κοινωνία των πολιτικών, κάνει κάτι για να λειτουργήσει η χώρα ή δρα μόνο για την καταστροφή της; Ποια από τις δυο κοινωνίες έχει ανάγκη την άλλη; Όταν θα κηρύξουν εκλογές οι πολιτικοί της κομματοκρατίας, δεν έχετε καμία υποχρέωση να πάτε να ψηφίσετε: πρέπει η αποχή να φτάσει το 100%. Είσαστε ελεύθεροι. Άλλωστε, μπορούν να βάλουν στη φυλακή 10 εκατομμύρια ανθρώπους; Εκείνη την ημέρα, λοιπόν, να κάνετε ένα μεγάλο πικνίκ, το πικνίκ των πολιτών, με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς, τους χορούς των πολιτών, και αφήστε τους στη Βουλή να χορεύουν τον χορό της Τρόικας! Η αγανάκτηση θα αλλάξει παράταξη!
Είδατε ότι το κίνημα των αγανακτισμένων δεν οδηγεί πουθενά. Είναι στείρο. Και αφού είσαστε η κοινωνία των πολιτών, πρέπει να ξαναγεννηθεί η δημοκρατία των πολιτών, η μοναδική δημοκρατία που υπήρξε ποτέ. Ακούω συχνά να μιλάνε για «άμεση δημοκρατία», για μένα όμως αυτό στερείται νοήματος. Είτε υπάρχει δημοκρατία είτε όχι. Στο δεύτερο γράμμα πού σας έγραψα έλεγα ότι «το δέντρο της δημοκρατίας βρίσκεται στήν Πνύκα, αρκεί να τη μαζέψετε. Σε αυτό το μέρος ακριβώς δεν υπήρξε η πρώτη σας εκκλησία; Έχετε πληθώρα εκκλησιών, και δεν είναι για τούς κυβερνήτες, είναι για το λαό». Αντί να γεμίσετε τις πλατείες, γεγονός που στο κάτω-κάτω ενοχλεί τους άλλους πολίτες που δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν, και που μάλλον ευχαριστεί τους πολιτικούς οι οποίοι διατηρούν την ψυχραιμία τους και δεν γίνονται θέαμα, γιατί να μη συγκεντρωθείτε μέσα στις εκκλησίες, αφού έχετε εκκλησία σε κάθε γειτονιά; Δεν θα σας ενοχλήσει κανείς.
Πάντα σε μια γειτονιά υπάρχει ένας σοφός άνθρωπος που όλοι τον εμπιστεύονται. Αυτός θα γίνει αρχηγός. Μαζί θα συζητήσετε, ήρεμα και ειρηνικά, χωρίς να σκοτωθείτε… Ύστερα όλοι οι αρχηγοί θα συναντηθοῦν και πάει λέγοντας. Είχατε γεμίσει τα κόμματα και είχατε αδειάσει τις εκκλησίες. Τώρα πρόκειται να αδειάσετε τα κόμματα και να γεμίσετε πάλι τις εκκκλησίες, τις εκκλησίες των πολιτών. Ξέρετε τι θέλετε και τι δεν θέλετε. Ξέρετε τι έχετε χάσει και ότι είναι στο χέρι σας να το ξαναβρείτε.»

Simone Le Baron

 

____________________________

http://wp.me/p1QIo0-6Aj

Advertisements
This entry was posted in ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s