ΔΤ: ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ


Bιομηχανία απ’ ευθείας αναθέσεων από τον Ειδικό Διαχειριστή της ΔΤ Γκίκα Μάναλη

fd7a15782751bf053b4d1b018d7cecc8_L

Κάθε μέρα υπογράφονται από τον Ειδικό Διαχειριστή του λουκέτου της ΕΡΤ, Γκίκα Μάναλη δυο, τρεις ή και τέσσερις αναθέσεις έργου σε ιδιώτες για την προμήθεια υλικού, μέσων, ανθρώπων και εργασίας. Ο Γκίκας Μάναλης με μια υπογραφή του και χωρίς κανένα έλεγχο -Πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου οικονομικών, αποφασίζει τη διάθεση χιλιάδων ευρώ με πρόχειρους διαγωνισμούς ή με απευθείας αναθέσεις. Η «βιομηχανία των αναθέσεων» ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και συνεχίστηκε με καταιγιστικούς ρυθμούς μετά τις 12 Νοεμβρίου. Αυτό το διάστημα το υπουργείο Οικονομικών και ο αρμόδιος υφυπουργός Π.Καψής «κατοχυρώθηκαν» νομικά με τις αλλεπάλληλες υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες συμπλήρωσαν, εκ των υστέρων την απόφαση λουκέτου της 11ης Ιουνίου.

Το γεγονός είναι πρωτοφανές για τη λειτουργία του κράτους και αποδεικνύει την καταπάτηση κάθε έννοιας δημοκρατίας και διαφάνειας. Με θράσος πλέον καταπατείται και η απόφαση του ΣΤΕ που μιλούσε για «προσωρινό» καθεστώς λειτουργίας της Δ.Τ. Με τις συνεχείς όμως αλλαγές καθιερώνεται η Δ.Τ ως το κρατικό-κυβερνητικό κανάλι που δεν ελέγχεται θεσμικά και οικονομικά, παρά μόνο από τον «εαυτό» του, δηλαδή από τον Γκίκα Μάναλη.

Στην ΕΡΤ που κατήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς και ο Σίμος Κεδίκογλου ως «άντρο της διαφθοράς» όλες οι αποφάσεις αναθέσεων, περνούσαν από έλεγχο διαφόρων επιτροπών. κοστολογίου, κ.λ.π και μετά εγκρίνονταν από τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας τα οποία επίσης ελέγχονταν για τις πράξεις τους.

Οι εισαγγελικές παρεμβάσεις και οι εκθέσεις των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, αυτό ακριβώς πιστοποιούν.

Στην περίπτωση του Γκίκα Μάναλη, Ειδικού  Διαχειριστή, τοποθετημένο από τον Γιάννη Στουρνάρα, διαχειριστή εκατομμυρίων ευρώ, δεν υπάρχει κανένας απολύτως θεσμικός έλεγχος στις πράξεις του και καμία λογοδοσία για τις δεκάδες πλέον των αναθέσεων για τη λειτουργία της Δ.Τ.

Αναδημοσίευση από typologies

 

________________________

http://wp.me/p1QIo0-6zV

Advertisements
This entry was posted in ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΧΟΥΝΤΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s