Οι ανασφάλιστοι του ΟΑΕΕ διεκδικούν


Από τις 6.00 το απόγευμα ξεκίνησε και συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών στην πλατεία Μερκούρη (τραίνο) για την προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη, από τους ασφαλισμένους-ανασφάλιστους του ΟΑΕΕ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η πρωτοβουλία ανήκει σε πανελλαδική ομάδα που μετά την περιήγησή της σε δεκάδες πόλεις, ήρθε και στο Αγρίνιο, σε μια προσπάθεια ενημέρωσης και αφύπνισης για τα στοιχειώδη δικαιώματα των ασφαλισμένων και δη εκείνων που αδυνατούν πια να καταβάλουν εισφορές.

Οι εκπρόσωποι της πρωτοβουλίας Ελένη Βνάτσιου, Σωτήρης Τηγανίτας και Θεόδωρος Αγιωτάκης δηλώνουν στο agrinioreport.com ότι πρέπει κάποια στιγμή να ισχύσει και στην Ελλάδα ότι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες: «Ζητάμε ελεύθερη επιλογή ταμείου, κρατικού ή ιδιωτικού. Από τη στιγμή που ο ΟΑΕΕ δεν ανταποκρίνεται στα στοιχειώδη, ζητάμε να μας επιστραφεί το κεφάλαιο που μέχρι τώρα έχουμε καταβάλει και να αναζητήσουμε άλλες λύσεις».

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για όσους παραμείνουν στον ΟΑΕΕ, οι εκπρόσωποι της κίνησης ζητούν κρατήσεις όχι μεγαλύτερες του 20% του τζίρου, αναλογικότητα κρατήσεων-σύνταξης, άμεση παύση των διώξεων για οφειλές και ανταποδοτικότητα στη σχέση κρατήσεων-παροχών.

Μέχρι στιγμής έχουν υπογράψει το σχετικό κείμενο-διαμαρτυρία αρκετοί Αγρινιώτες και η προσέλευση συνεχίζεται με σταθερούς ρυθμούς.

AGRINIOREPORT

Advertisements
This entry was posted in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Κ.Α.Π.Α.. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s