5.958,00 ευρώ ΚΑΘΑΡΑ ΜΗΝΙΑΙΩΣ | ΤΟΠΙΚΗΣ ΦΑΓΑΝΑΣ ΤΟ… ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ


ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ)

ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΗΣ)

Με ιδιαίτερη χαρά είδαμε προχθές την Δευτέρα ΕΔΩ την ανάρτηση του πολύ καλού και έγκυρου site Agrinioculture, μετά τις προηγούμενες δύο αναρτήσεις μας: ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ – Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΒΡΕΧΕΙ ΑΡΚΟΥΔΕΣ 1η και «Χέσε θέατρο, κατούρα παράσταση». Ιδιαίτερη χαρά, όχι μόνο γιατί οι δύο προηγούμενες αναρτήσεις μας στάθηκαν ίσως η αφορμή, για να ασχοληθεί και ο πολύ καλός δημοσιογράφος Δημήτρης Παπαδάκης με τα όσα συμβαίνουν στο ΔΗΠΕΘΕ, αλλά και για κάτι ακόμα, που δεν είναι του παρόντος.

Πριν όμως φτάσουμε σε αυτά τα πολύ σοβαρά, που το AgrinioCulture αναφέρει, και τα οποία δυστυχώς αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Ο Ιανουάριος του 2013 βρήκε το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου με δύο…

υπαλλήλους. Τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. ΒΑΣΙΛΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ, η ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΟΥ του οποίου ανανεώθηκε για δεύτερη φορά με την απόφαση του Διοικ. Συμβουλίου αρ. 10 τις 18ης Δεκεμβρίου του 2012 (δείτε ΕΔΩ), και την υπάλληλο Γενικών Καθηκόντων κ. ΛΙΒΙΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣ.

Στις 22 Ιανουαρίου του 2013 ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ και μετά από γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του Δήμου Αγρινίου κ. Ανδρέα Γεωργίου*, γεγονός που καθιστά «αμφισβητούμενη» την κατάταξη, υπέγραψε διαπιστωτική πράξη (απόφαση προέδρου 1/2013, δείτε ΕΔΩ)  με την οποία η κ. ΛΙΒΙΑ ΝΙΚΟΛΙΤΣ του ΜΠΟΣΚΟ κατατάχθηκε με 8 χρόνια 11 μήνες και 23 ημέρες προϋπηρεσία στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο του Ε’ βαθμού.

Επίσης στις 26 Απριλίου του 2013, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου κ. ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΣΧΟΛΙΟΣ, υπογράφει διαπιστωτική πράξη (απόφαση προέδρου 2/2013, δείτε  ΕΔΩ), με την οποία «ο κατωτέρω υπάλληλος» κ. ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του ΧΡΗΣΤΟΥ, κατατάχθηκε με 7 χρόνια προϋπηρεσία στο 2ο μισθολογικό κλιμάκιο του Ε’ βαθμού.

Συμπέρασμα 1ο: Ο κ. Νικολαϊδης (Π.Ε. Καλλιτεχνικός Διευθυντής) και η κ. Νίκολιτς (Δ.Ε. Γενικών Καθηκόντων) είναι υπάλληλοι, οι οποίοι φέρουν τον ίδιο βαθμό και ανήκουν στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο. Ο μισθός που παίρνουν δηλαδή, είναι πάνω-κάτω ο ίδιος. Και λέμε ο ίδιος, γιατί ο κ. Νικολαϊδης έχει μεν πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά η κ. Νίκολιτς έχει περισσότερα χρόνια προϋπηρεσία και από τον Σεπτέμβριο, που μας έρχεται, ανεβαίνει στο 3ο κλιμάκιο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, στις 3 Απριλίου του 2013, ενέκρινε έναν προϋπολογισμό με τον οποίο οι δύο αυτοί υπάλληλοι θα πάρουν αμοιβές ύψους 143.000 ευρώ για έναν χρόνο!!! Ναι!!! Δεν κάνετε καθόλου λάθος. ΣΩΣΤΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ. 143.000 ευρώ. Δηλαδή από 71.500 ευρώ ο καθένας τους πάνω-κάτω. Με άλλα λόγια, περίπου 5.958 και κάτι ψιλά, ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ, ο καθένας ΤΟ ΜΗΝΑ. Και ΛΕΜΕ ΚΑΘΑΡΑ, γιατί οι ασφαλιστικές εισφορές τους, που θα επιβαρύνουν το ταμείο της δημοτικής επιχείρησης είναι +48.000 ευρώ. 2.000+ δηλαδή ο καθένας τους το μήνα.

Αυτές οι αμοιβές έχουν αποσπάσει την θετική ψήφο του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου και Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού, της Αντιπροέδρου του οργάνου κ. Όλγας Σαλακίδου, της Γραμματέας κ. Νέλλης Λουροπούλου, καθώς επίσης και των μελών του παραπάνω οργάνου: Της κ. Μαρίας Βασιλαγόρη, του κ. Γεωργίου Μικέλη, του κ. Κώστα Κακαβιά, του κ. Σεραφείμ Γιαννόπουλου, και του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Ο μοναδικός ο οποίος καταψήφισε είναι ο κ. Λάμπρος Κοτρολός. (Δείτε ΕΔΩ Σελίδα 3 της απόφασης 2/2013 – Κωδικοί: 60.00 και 60.30 και σελίδα 7 ομοίως)

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 2ο: Με αυτές τις αμοιβές έρχεται και ισοσκελίζεται ένας προϋπολογισμός. του οποίου τα έσοδα είναι 480.000 ευρώ. Κοντά δηλαδή ΜΙΣΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ.

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ:

: Όποιος έχει συντάξει αυτόν τον προϋπολογισμό ή δεν ξέρει να κάνει καλά την δουλειά του, άρα εισπράττει την αμοιβή παραπλανητικά απ’ όλους τους δημότες του Αγρινίου, που εξακολουθούν να τον πληρώνουν για πράξεις μάλιστα οι οποίες βλάπτουν σοβαρά τον θεσμό της αυτοδιοίκησης, και δίνουν «εμπράγματα» επιχειρήματα σε όσους επιχειρούν να την ποδηγετήσουν ακόμα και με τον προληπτικό έλεγχο της νομιμότητας των προϋπολογισμών της.

: Όποιος εισηγείται αυτόν τον προϋπολογισμό ή δεν ξέρει τι εισηγείται ή επιχειρεί την παραπλάνηση των συμβούλων που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης, με σκοπό, που μόνο ο ίδιος γνωρίζει.

: Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου ούτε ξέρουν, ούτε τους ενδιαφέρει να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.
Τους αρκεί μόνο, μια δήθεν συμμετοχή στην κοινωνική προβολή των πολιτιστικών γεγονότων του Δήμου, για την οποία ούτε ικανοί είναι, ούτε άξιοι, αφού με τις ψήφους τους, αλλά κυρίως με την αδιαφορία τους απέναντι σε αυτές τις «διαχειριστικές τσαπατσουλιές», κάνουν κακό και στην εφαρμογή των δεσμεύσεων, που το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου έχει αναλάβει προγραμματικά με το υπουργείο πολιτισμού, αλλά και υποσκάπτουν, εν αγνοία τους  ίσως, όσα κατά το παρελθόν ο θεσμός αυτός έχει κατακτήσει και για το Δήμο και την περιοχή μας.

ΕΡΩΤΗΣΗ 1η: Τελικά ο κ. Νικολαϊδης τι είναι; Υπάλληλος, όπως λέει η κατάταξη του ή συνεργάτης με ιδιωτικό συμφωνητικό, όπως επιτάσσει η απόφαση (Δείτε ΕΔΩ )του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεάτρου;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2η: Αν είναι υπάλληλος, πότε και μέσα από ποια διαδικασία προσελήφθηκε; Αν. είναι συνεργάτης με ιδιωτικό συμφωνητικό, αυτό είναι το ίδιο που ίσχυε μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012 (Δείτε ΕΔΩ ) ή διαφορετικό;

ΕΡΩΤΗΣΗ 3η: Εάν είναι διαφορετικό, αυτό έχει αναρτηθεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ;

Έπεται συνέχεια

Λευτέρης Τηλιγάδας

*Για να μην υπάρξουν παρανοήσεις οφείλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω:

Τιμούμε και αναγνωρίζουμε το επαγγελματικά καταξιωμένο και κοινωνικά εξαίρετο μέλος της τοπικής κοινωνίας κ. Ανδρέα Γεωργίου, αλλά το γεγονός και μόνον της επιστράτευσης του, για την παροχή της προαναφερόμενης γνωμοδότησης, με την οποία κατατάσσονται, ως υπάλληλοι του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, η κ. Νίκολιτς και ο κ. Νικολαϊδης (ειρήσθω εν παρόδω, σε ό,τι αφορά την κ. Νίκολοτς η γνωμοδότηση είναι ενταγμένη στην απόφαση, στον δε κ. Νικολαϊδη απλά επισυνάπτεται), αποτελεί απόδειξη «σκιάς» στο σύννομο της πράξης. Αυτά όμως είναι νομικά ζητήματα και επ’ αυτών άλλοι είναι οι ειδικοί. Πολιτικά όμως, όταν έναν Δήμαρχος χρειάζεται γνωμάτευση δικηγόρου, για να προσλάβει δυο υπαλλήλους σε μια κοινωφελή επιχείρηση, σημαίνει ότι επιχειρεί κάτι όχι και τόσο διαφανές.

Αναρτήθηκε από 
______________________________
This entry was posted in ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s