Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΠΕΜΠΕΙ


katalipsi-ert

Μετά και την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και ο πλέον καλόπιστος είδε την “βολική” συμπεριφορά της δικαιοσύνης προς την εξουσία. Κάτι που είχε ξανασυμβεί λίγους μήνες πριν, όταν έβγαζε συνταγματικό (!!!) το Μνημόνιο και έκανε την χάρη του Στουρνάρα για το χαράτσι.

Η σύσκεψη των πολιτικών…αρχηγών δεν ήταν παρά ένας διασυρμός της πολιτικής, ένα φθηνό θεατρικό καταμερισμού των κουκουτσιών της συγκυβέρνησης. Ουσιαστικά Βενιζέλος και Κουβέλης, ήταν εξ’ αρχής έτοιμοι για συμβιβασμό, με το μόνο τους παράπονο, το γεγονός ότι ο Σαμαράς δεν τους σκέφτηκε παίρνοντας αποφάσεις.

Τα δύο συναιτεράκια του Σαμαρά πάτησαν πάνω στους απολυμένους της ΕΡΤ, προσθέτοντας “κοινωνικές ευαισθησίες” στο μελόδραμα του Μαξίμου. Χθες μάλιστα, βγαίνοντας από την σύσκεψη, κανείς δεν αναφέρθηκε στην “ΕΡΤ”, αλλά στην “ελληνική δημόσια τηλεόραση”, γενικά. Η επιλογή των λέξεων δεν έγινε τυχαία. Οι δύο “ανυποχώρητοι”, απλά θέλησαν να νιώσουν περισσότερο χρήσιμοι για την μνημονιακή κυβέρνηση, κερδίζοντας σεβασμό ανάλογο αυτού που αποζητά μια κακοποιημένη σύζυγος από τον τύραννο άντρα της. Άλλαξαν και ύφος, αν και η ερμηνεία τους δεν ήταν πετυχημένη.

Ο κυρ Φώτης τι κι αν διαλαλούσε πως θέλει ν’ ανοίξει η ΕΡΤ όπως ήταν, για να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Μόνος του σκοπός εξ’ αρχής η συμμετοχή του (και της παράταξής του) στην κυβέρνηση με συγκεκριμένο πόστο. Ομοίως συμβαίνει και με τον εξουσιομανή Βενιζέλο. Η ΕΡΤ δεν άνοιξε ποτέ, αλλά οι συζητήσεις συνεχίστηκαν, χωρίς καμία διάθεση να τραβήξουν το σχοινί. Αντιθέτως αυτή τους η στάση θα τους κοστίσει.

Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να ρίξουν την κυβέρνηση αυτοί οι δύο, είναι εξαρτημένοι από αυτήν. Το θέμα είναι πως πλέον ο όποιος πολιτικός χρόνος εξαγόρασαν είναι πρόσκαιρος. Οι συνεχόμενες και πολύωρες συσκέψεις αποδεικνύουν και τα ευτελή τους μικροπολιτικά παιχνίδια και την αναξιοπιστία τους, αλλά και τον πανικό που τους έχει καταλάβει. Φοβούνται τις εκλογές κι ελπίζουν σε στήριξη έξωθεν, ανάλογη του Χίτλερ στον Τσολάκογλου.

Μετά τις “ιερές αγελάδες της ΕΡΤ”, θα πάρουν σειρά ως “ιερές αγελάδες” οι ασθενείς των νοσοκομείων (που κάποια αναμένεται να κλείσουν), οι μαθητές σχολείων (που κάποια θα συγχωνευτούν) και έτσι θα συνεχίσει η τραγωδία. Με τεχνητές κρίσεις, αληθινά ανθρώπινα δράματα και σκοτεινό ορίζοντα. Υποταγμένα όλα στους νόμους της αγοράς και του χρήματος.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει.  Το θέμα είναι τι θα έχουν αφήσει όρθιο μέχρι να φύγουν. Κι αν μια ωραία φράση λέει ότι η πιο σκοτεινή ώρα είναι λίγο πριν την αυγή, στην περίπτωσή μας, η αυγή ξεπουλήθηκε, καθώς δεν ήταν κερδοφόρα. Χωρίς λαϊκό παράγοντα, το μαύρο δεν θα φύγει, παραμένοντας μόνιμα όπως αυτό στις συχνότητες της ΕΡΤ.

Πηγή : Strange Journal

____________________________

http://wp.me/p1QIo0-66b

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s