Οι καλύτεροι πιλότοι στο ΝΑΤΟ είναι Έλληνες


Σπουδαία διάκριση για τα «ελληνικά φτερά»

3938df800d948ec805ffcc1c8226791d_XLΟ Σμηναγός Θεοχάρης Κατσαρός και ο Υποσμηναγός Ιωάννης Σιάνος της Πολεμικής Αεροπορίας είναι οι καλύτεροι πιλότοι στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας (Tactical Leadership Programme).

Ο Επισμηναγός Μαρίνος Μπογατίνης που είναι εκπαιδευτής στο πρόγραμμα ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής. Στην αποστολή έλαβαν μέρος συνολικά τέσσερις Έλληνες πιλότοι.

Το πρόγραμμα διεξήχθη στα τέλη Μαρτίου στην αεροπορική βάση Αλμπαθέτε της Ισπανίας και από την Ελλάδα έλαβε μέρος η 331 ΜΠΚ (Μοίρα Παντός Καιρού) του αεροδρομίου της Τανάγρας με έμψυχο δυναμικό και τέσσερα αεροσκάφη τύπου Mirage 2000-5 τα οποία μεταστάθμευσαν στην Ισπανία.

Στο νατοϊκό πρόγραμμα συμμετείχαν ακόμα 10 F-16 από τις ΗΠΑ, την Ολλανδία και το Βέλγιο, 6 γαλλικά Mirage 2000, 2 ιταλικά Eurofighter, 4 Tornado από τη Βρετανία και την Ιταλία και 2 ιταλικά αεροσκάφη ΑΜΧ. Επίσης, για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 Mig-29 από την Πολωνία, 2 Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα και αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου και AWACS.

Στόχος του Τακτικού Προγράμματος Ηγεσίας είναι εκπαίδευση των πιλότων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών, καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.

Αναρτήθηκε από τον/την docimastikos

______________________

http://wp.me/p1QIo0-4wm

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΕΘΝΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s