ΑΓΡΙΝΙΟ: Τι λέει το Κίνημα Δεν Πληρώνω για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων και τον διατροφικό κώδικα; (Video)


DSCN4884Στο βίντεο περιλαμβάνεται απόσπασμα από τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ανοιχτής συνέλευσης που συνδιοργάνωσε το Κίνημα Δεν Πληρώνω μαζί με την «ΚΑΠΑ» στην πόλη του Αγρινίου την Κυριακή 14-04-13. Παρακολουθείστε τις εισηγήσεις του δικηγόρου Βασίλη Παπανικολάου (μέλους της νομικής ομάδας του Κινήματος Δεν Πληρώνω) και της οικονομολόγου Ιωάννας Γκίκα (μέλους της ομάδας οικονομολόγων του Κινήματος Δεν Πληρώνω) αναφορικά με το επίκαιρο ζήτημα του νέου νόμου για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων που τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου 2013 και μας καθιστά όλους σιωπηρά συναινούντες δωρητές οργάνων.


ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ – Κ.Α.Π.Α.

____________________

http://wp.me/p1QIo0-4eJ

This entry was posted in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΙΑΤΡΙΚΗ, Κ.Α.Π.Α.. Bookmark the permalink.

3 Responses to ΑΓΡΙΝΙΟ: Τι λέει το Κίνημα Δεν Πληρώνω για την υποχρεωτική δωρεά οργάνων και τον διατροφικό κώδικα; (Video)

 1. Ο/Η Θύμιος λέει:

  Δεν πρόκειται για υποχρεωτική δωρεά οργάνων αφού έχεις το δικαίωμα να την αρνηθείς με την αρνητική δήλωση ή να συναινέσεις με τη μη υποβολή της αρνητικής δήλωσης. Η επιλογή δική μας. Ο νόμος μπορεί να μην είναι τέλειος αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την παραπληροφόρηση και την αρνητική στάση απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό κι ευαίσθητο θέμα. Ίσως θα ήταν δικαιο όσοι κάνουν αρνητική δήλωση και δεν επιθυμούν να είναι δωρητές, να αποκλείονται, όταν μελλοντικά τους συμβεί, να είναι και υποψήφιοι λήπτες οργάνων. Η αύξηση των δωρητών σώματος θα αποτρέψει την όποια προσπάθεια εμπορευματοποίησης των οργάνων σώματος. Στις λίστες αναμονής για μεταμόσχευση περιμένουν χίλιοι και πλέον νεφροπαθείς, όπως κι εγώ, και 70 ακόμη άλλοι ασθενείς. Είναι κρίμα να λιώνουν στο χώμα πολύτιμα όργανα κι εμείς να αργοπεθαίνουμε.

  Μου αρέσει!

  • Ο/Η kapagriniou λέει:

   Δεν είμαστε κατά της δωρεάς οργάνων, αλλα κατα του εμπορίου των οργάνων, μην παραπληροφορείτε λοιπόν τον κόσμο. Περσι ψηφίστηκε ενας νόμος εν μεσω μνημονίου που είναι ο μοναδικός στην Ευρώπη… γιατί ; ….

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s