Απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης


545912272Σε πλήρη νομιμοποίηση της συναλλαγής μεταξύ γιατρού και ασθενούς οδηγεί o πρόσφατα ψηφισθείς νόμος 4139/13, όπως μεταδίδει το iatronet.gr.

Οι καταγγελίες για «φακελάκι» αυξάνονται, καθώς με το άρθρο 68 του συγκεκριμένου νόμου, ανοίγει διάπλατα η πόρτα για άτυπη πληρωμή κρατικών λειτουργών,εφόσον αυτή αλλάξει όνομα και από δωροδοκία, γίνει «απλή υλική παροχή προς έκφραση ευγνωμοσύνης»!

Το τραγικό είναι ότι -με τη συγκεκριμένη διατύπωση- κανένας ασθενής δεν θα μπορεί να καταγγέλλει γιατρό για δωροδοκία, καθώς…

εκείνος θα μπορεί να επικαλείται ότι του δόθηκαν χρήματα από… ευγνωμοσύνη!

Η απίστευτη και όμως πραγματική αυτή διάταξη περιλαμβάνεται σε ένα νομοθέτημα, το οποίο φέρει την υπογραφή του προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών, Υγείας, Άμυνας, Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Δημόσιας Τάξης, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Παρατίθενται ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις, οι οποίες αναρτήθηκαν στο edosafakelaki.org:

– Πριν από λίγες μέρες, ασθενής καταγγέλλει ότι έδωσε 500 ευρώ σε νοσοκομείο της Πάτρας, προκειμένου να υποβληθεί σε στεφανιογραφία σύντομα και όχι έπειτα από δύο μήνες.

– Τον προηγούμενο μήνα, άλλος ασθενής καταγγέλλει ότι επισκέφθηκε ορθοπεδικό στο ΚΑΤ και πλήρωσε 50 ευρώ για επίσκεψη σε διευθυντή κλινικής του νοσοκομείου.

– Τον ίδιο μήνα, γυναικολόγος από το νοσοκομείο «Αττικόν» φέρεται να ζήτησε και να πήρε 1.500 ευρώ για τοκετό.

– Ενδιαφέρον προκαλεί καταγγελία που έγινε τον Μάρτιο. Ασθενής από την Λάρισα παραπέμφθηκε για επέμβαση ανοικτής καρδιάς σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και πλήρωσε 6.000 ευρώ. Οι γιατροί του νοσοκομείου του έλεγαν ότι μπορεί να περιμένει και με κατάλληλη διατροφή να περιοριστεί το πρόβλημα. Τον πανικόβαλε, όμως, ιδιώτης γιατρός, ο οποίος ειδοποιήθηκε και πήγε στο νοσοκομείο για μία «εξτρά γνωμάτευση»!

Από inprecor
______________________
This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΙΑΤΡΙΚΗ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s