Μετατίθενται για… τις καλένδες δυο σημαντικά έργα για την Αιτωλοακαρνανία


σήραγγα-Αγίου-ΗλίαΣτις 9 Ιανουαρίου ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης σε συνέντευξη τύπου παρουσία του πρωθυπουργού παρουσιάζει ένα  πίνακα με τον προγραμματισμό δράσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα δημόσια έργα. Εκεί αναφέρονται δυο σημαντικά έργα για την Αιτωλοακαρνανία.

Η βελτίωση της Ε.Ο Αγρινίου Καρπενησίου και συγκεκριμένα το τμήμα Αγρίνιο – Άγιος Βλάσης με προϋπολογισμό 22,4 εκ.€ και η σύνδεση της Ιόνιας Οδού με τον Αστακό από τον κόμβο Πλατυγιαλιού μέχρι τον κόμβου του Αγίου Δημητρίου με προϋπολογισμό 24,5 εκ.€. Τα έργα αυτά επρόκειτο, σύμφωνα με τις τότε ανακοινώσεις, να δημοπρατηθούν τον ερχόμενο Μάρτιο.

Ωστόσο λίγο πριν τη δημοπράτησή τους ο σχεδιασμός φαίνεται ότι άλλαξε… Στην προσχθεσινή συνέντευξη του υφυπουργού ΥΠΑΝ Στ. Καλογιάννη ξανα-ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός του υπουργείου για το 1ο τετράμηνο αυτή τη φορά του έτους και τα δυο έργα που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία πλέον δεν συμπεριλαμβάνονται

Τι μεσολάβησε και ο προγραμματισμός του υπουργείου άλλαξε δεν το γνωρίζουμε… Πάντως τα έργα παραμένουν εξίσου έτοιμα από άποψη μελετών! Εκτός από το ερώτημα του τι μεσολάβησε, το επόμενο μεγάλο ερώτημα είναι πότε θα δημοπρατηθούν αυτά τα έργα, αν δηλαδή θα δημοπρατηθούν μετά το πρώτο τετράμηνο του 2013 ή μήπως θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες. Μια ακόμη αξιοσημείωτη παρατήρηση από τη σύγκριση των δυο πινάκων ότι στο πίνακα που ανακοινώθηκε προχθές και απουσιάζουν τα δυο έργα της Αιτωλοακαρνανίας έχει κάνει ένα άλλο έργο την εμφάνισή του που αφορά την περιφέρειά μας. Πρόκειται για τις «Υπολοιπόμενες εργασίες του έργου Σύνδεση ευρείας παράκαμψης Πάτρας με το νέο λιμάνι Πατρών και την εθνική οδό Πατρών – Πύργου» με προϋπολογισμό 11,9 εκ.€.

Το μόνο συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι σίγουρα κάτι μεσολάβησε και άλλαξε ο σχεδιασμός του υπουργείου και πως φυσικά κάποιοι στην κυβέρνηση μας δουλεύουν ψιλό γαζί…

http://www.agrinioculture.gr

 

561388_113639088771447_2077501113_n

ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΕΣ

______________________

http://wp.me/p1QIo0-3WC

This entry was posted in ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ, ΤΟΠΙΚΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

1 Response to Μετατίθενται για… τις καλένδες δυο σημαντικά έργα για την Αιτωλοακαρνανία

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s