ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΜΑDE IN USA ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΙ


oplaΣτο δρόμο που χάραξε η κοινωνία της Αμερικής κινούνται τους τελευταίους μήνες οι πολίτες της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, με την αγορά όπλων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως …μέτρα ασφάλειας, σε περίπτωση που επιχειρήσει να μπει κάποιος στο σπίτι ή την επιχείρησή τους – ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις των ληστών βιαστών – να φτάνει στα ύψη.

Πρώτες στις προτιμήσεις των πολιτών και πιο εύκολα αποκτούμενες οι κυνηγετικές καραμπίνες, οι πωλήσεις των οποίων σε σχέση με άλλες περιόδους και χρόνια έχουν διπλασιαστεί, ενώ σε περιοχές όπως η Δυτική Αχαΐα, που θεωρείται από τις πιο ανοχύρωτες περιοχές απέναντι στο έγκλημα και τις επιθέσεις κακοποιών, η αγορά όπλων έχει τριπλασιαστεί καθώς ένας μεγάλος αριθμός αγορών έχει γίνει μέσα και από …περίεργους δρόμους

Την ίδια ώρα προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα σε ότι αφορά την ασφάλεια των τοπικών κοινωνιών, δεδομένου ότι πολλοί από τους ανθρώπους που υπό το φόβο των επιθέσεων οδηγήθηκαν στην αγορά νόμιμα ή παράνομα όπλων, δεν έχουν καμία εμπειρία γύρο από την χρήση του.

Η κατάσταση που έχει αρχίσει και διαμορφώνεται προβληματίσει και την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας, ενώ σε επίπεδο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι το θέμα αποτελεί αντικείμενο αναφοράς προκειμένου να καταδειχθεί πως όπου λείπουν αστυνομικοί φουντώνει η οπλοκατοχή.

Φόβοι για ατυχήματα και θανάτους

Η διαπίστωση σύμφωνα με την οποία η Πάτρα και η Αχαΐα γενικότερα βιώνει ολοένα και πιο έντονα εικόνες που παραπέμπουν σε κάτι από… φαρ – ουέστ, συνοδεύεται και από τον έντονο προβληματισμό των εμπλεκομένων φορέων, γύρω από τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Χαρακτηριστικό είναι η δήλωση του αντιπροέδρου στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και μέλους στο Δ.Σ. των αστυνομικών της Αχαΐα Βασ. Κωσταντόπουλου, σύμφωνα με την οποία η περιοχή έφτασε στο σημείο να ζει ημέρες όπου οι πολίτες για να προστατευτούν μετατράπηκαν σε «κουμπουροφόρους» μέσα στα ίδια τους τα σπίτια.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος αποκάλυψε, πως ήδη σε περιοχές της Αχαΐας έχουν καταγραφεί περιστατικά τραυματισμού πολιτών, από κατόχους όπλων, καθώς θεωρήθηκαν – όταν επιχείρησαν να τους επισκεφτούν στο σπίτι τους – ως επίδοξοι κλέφτες.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι αυτά που συνέβησαν στην κάτω Αχαγιά, όπου πολίτης πυροβόλησε και τραυμάτισε τον άνθρωπο που του κτύπησε την πόρτα για να εισπράξει τα κοινόχρηστα αλλά και στο Ζαβλάνι όπου έπεσαν π[πυροβολισμοί υπό το κράτος πανικού με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν ανυποψίαστοι περαστικοί.

dete.gr

 

http://wp.me/p1QIo0-3xh

This entry was posted in ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

1 Response to ΣΚΗΝΙΚΟ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ ΜΑDE IN USA ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΑΣΤΑΚΟΙ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s