Πέρασε ο εργασιακός μεσαίωνας και στην Πορτογαλία


Κανονικά οι Πορτογάλοι και οι υπόλοιποι θα έπρεπε να δίνουν την πρώτη μάχη στην Αθήνα. Οτι περάσει από εδώ τους  πιάνει και αυτούς. Όμως  ενώ στην ΕΕ υπάρχει κοινη ηγεσία  και “γραμμή” δεν υπαρχει κοινο εκλογικο σωμα.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ Το πορτογαλικό κοινοβούλιο ενέκρινε οριστικά σήμερα την “μεταρρύθμιση” του εργατικού κώδικα που έχει ως στόχο να χαλαρώσει τους κανόνες στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις συστάσεις των πιστωτών της Πορτογαλίας, σε αντάλλαγμα για την δανειακή σύμβαση που συνήφθη τον Μάιο του 2011.

Η νέα νομοθεσία, που ψηφίστηκε στα τέλη Μαρτίου σε πρώτη ανάγνωση, εγκρίθηκε χωρίς πρόβλημα, καθώς η κεντροδεξιά κυβέρνηση διαθέτει στην Εθνοσυνέλευση άνετη πλειοψηφία.

Οι Σοσιαλιστές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι ήταν στην εξουσία όταν γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για το πακέτο της βοήθειας, απείχαν κατά πλειοψηφία.
Αυτή η μεταρρύθμιση ήταν το αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων, με την εξαίρεση της CGTP, της κύριας συνδικαλιστικής συνομοσπονδίας που πρόσκειται στους κομμουνιστές, οι οποίοι την απέρριψαν.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα για άλλη μια φορά την καταδίκασε στο κοινοβούλιο, υποσχόμενο να την πολεμήσει. “Οι εργαζόμενοι δεν θα παραμείνουμε αδρανείς μπροστά στην απαλλοτρίωση των δικαιωμάτων τους”, δήλωσε ο κομμουνιστής ηγέτης Ζερόνιμου ντε Σόουζα. “Ετοιμαστείτε για τον αγώνα”, τόνισε.

Σήμερα, εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη της CGTP συγκεντρώθηκαν έξω από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθούν εναντίον αυτής της μεταρρύθμισης.
Η CGTP έχει καλέσει σε δύο μαζικές κινητοποιήσεις, στις 9 Ιουνίου στο Πόρτο, και στις 16 Ιουνίου στη Λισσαβόνα.

πηγή

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s