Στροφή στην παράδοση δείχνουν τα νούμερα της τηλεθέασης (Οχι άλλα σκουπίδια)


Ίσως το μοναδικό θετικό στοιχείο που μπορεί να δει κάποιος μέσα σε αυτή τη μιζέρια -οικονομική και κοινωνική- στην οποία έχουμε περιέλθει ως χώρα, ως άνθρωποι, ως κοινωνία, από τους ανίκανους να κυβερνήσουν σωστά τη χώρα τα τελευταία χρόνια πολιτικούς, είναι η στροφή μας στην παράδοση, τα ήθη και έθιμα και την ιστορία της χώρας μας.

Ο κόσμος, αφενός αηδιασμένος με αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας, αφετέρου κορεσμένος από τα φθηνής παραγωγής τηλε-σκουπίδια, κάνει στροφή στην παράδοση, δείχνοντας ότι και ξέρει και μπορεί να διακρίνει την ουσία από την απλή επιφάνεια.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που μπορεί κανείς να βγάλει βλέποντας την συμπεριφορά του τηλεοπτικού κοινού το σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Το Σάββατο, το πρόγραμμα της ΕΡΤ με τον Σπύρο Παπαδόπουλο, που ήταν αφιερωμένο στην παράδοση της χώρα μας με παραδοσιακά τραγούδια και αναφορές στην ιστορία μας, λόγω και της ημέρας, κέρδισε κατά κράτος το «φθηνό» reality του MEGA με τον Δημήτρη Ουγγαρέζο και τη Μαρία Μπεκατώρου, δύο πρόσωπα που έχουν… καταντήσει οι φρέσκοι μαϊντανοί   της TV.

Την ίδια ώρα, την Κυριακή, το Star, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για έναν εναλλακτικό με βαρύτητα στο lifestyle τηλεοπτικό σταθμό, τίμησε δεόντως την ιστορική για τη χώρα μας ημέρα και το εθνικό συναίσθημα και κέρδισε το τηλεοπτικό κοινό με την προβολή της ιστορικής σημασίας ταινίας «Παπαφλέσσας», παρά το γεγονός ότι απέναντί του βρισκόταν το πολυδιαφημισμένο reality του ΑΝΤ1 «Ελλάδα έχεις ταλέντο».

Εν κατακλείδι ο κόσμος εστράφη στην παράδοση ή, τα ήθη και έθιμα και την ιστορία της χώρα μας και αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα που μπορεί να βγει σε αυτές τις δύσκολες για την πατρίδα μας μέρες…

briefingnews.gr

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s