Στην Εφορία “δι’ υπόθεσίν τους” οι πελάτες Energa και Hellas Power


Ἀναρτήθηκε στὶς 16 Φεβρουαρίου 2012 ἀπὸ τὸν/τὴν 
Οδηγίες προς 200.000 καταναλωτές ρεύματος

Η ελληνική γραφειοκρατία παραμένει …αθάνατη, καθώς τα περίπου 200.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνταν μέχρι πρότινος από την Energa και την Hellas Power, θα πρέπει να κάνουν μια βόλτα από την Εφορία για να πιστοποιηθεί ότι έχουν εξοφλήσει το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., πιο γνωστό ως χαράτσι για τα ακίνητα.
Όπως αναφέρει το υπουργείο Οικονομικών, οι καταναλωτές μπορούν να προσέρχονται στην Δ.Ο.Υ. του εισοδήματός τους και να συμπληρώνουν την «αίτηση καταβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.», προσκομίζοντας τους εξοφλημένους λογαριασμούς, προκειμένου να καταβάλουν το τυχόν οφειλόμενο υπόλοιπο ποσό και να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση, ώστε, στη συνέχεια, να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος που επιλέγουν (ΔΕΗ ή ιδιωτική εταιρεία).
Οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:
-Αν προκύπτει ότι έχει εξοφληθεί μέρος μόνο του λογαριασμού, ο καταναλωτής οφείλει να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., προκειμένου να του χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση.
-Αν αποδεικνύεται ότι έχει εξοφληθεί ολόκληρο το ποσό, χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ. η σχετική βεβαίωση.
-Αν ο αριθμός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν περιλαμβάνεται στις μηχανογραφικές καταστάσεις που έχουν οι Δ.Ο.Υ., η Δ.Ο.Υ. χορηγεί σχετική προς τούτο βεβαίωση στον καταναλωτή. Οδηγίες έχουν δοθεί ήδη στις Δ.Ο.Υ. με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών.
Επιλογή προμηθευτή εντός τριμήνου
Το υπουργείο Οικονομικών σημειώνει ακόμη τα εξής:
-Όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από τους προμηθευτές Hellas Power Α.Ε. και Energa Power Trading/ Energa Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. και αφορούν σε καταναλώσεις μέχρι και τις 24.01.2012, μπορούν να εξοφλούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω εταιριών με τις συμβεβλημένες τράπεζες, οι οποίοι  ελέγχονται πλέον από την Πολιτεία.
-Τυχόν προκαταβολή ή έναντι λογαριασμοί συμψηφίζονται με τον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της κάθε παροχής, ανεξαρτήτως τυχόν διαφορετικών όρων της Σύμβασης Προμήθειας μεταξύ προμηθευτή και πελάτη, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στο Διαχειριστή του Δικτύου και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν. Ειδικότερα, ο προσδιορισμός ένδειξης κατανάλωσης για κάθε μη τηλεμετρούμενο μετρητή των εν λόγω πελατών ολοκληρώνεται μετά την προγραμματισμένη καταμέτρηση που έπεται του χρόνου έναρξης εκπροσώπησης από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και η ενέργεια επιμερίζεται αναλογικά. Για τους Πελάτες που διαθέτουν τηλεμετρούμενο μετρητή, η ακριβής ένδειξη λαμβάνεται από τα στοιχεία της τηλεμέτρησης.
-Εντός τριών μηνών από τις 25 Ιανουαρίου 2012, οι καταναλωτές πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading Α.Ε. πρέπει να επιλέξουν νέο προμηθευτή. Επισυνάπτεται (δείτε εδώ) πίνακας των εταιρειών, οι οποίες κατά την έκδοση της παρούσας, δραστηριοποιούνται στην ελληνική λιανική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και κατέχουν τις κατά νόμο απαιτούμενες άδειες. Οι καταναλωτές πρέπει, μέσα στο διάστημα των τριών μηνών, να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή της επιλογής τους. Προκειμένου να γίνει αυτό, θα τους ζητηθεί βεβαίωση καταβολής του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.

protothema.gr

10247456_772542596097711_300406794275137322_n

___________________________

http://wp.me/p1QIo0-1m8

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΧΑΡΑΤΣΙΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s