Συνέλαβαν ακτιβιστές επειδή οργάνωναν ομάδες σίτισης για τους άστεγους


Η αστυνομία στο Ορλάντο συνέλαβε την Τετάρτη τρία μέλη της οργάνωσης «Food Not Bombs» (Τρόφιμα, όχι Βόμβες) που οργανώνει συσσίτια για τους άστεγους, εδώ και πέντε χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, η οργάνωση μέλος ενός διεθνούς δικτύου που έχει δημιουργηθεί στις αρχές του 1980, πραγματοποιεί συσσίτια, τα πρωινά της Δευτέρας και τα βράδια της Τετάρτης, παρέχοντας τροφή και νερά σε εκατοντάδες άστεγους κάθε εβδομάδα.

Η σύλληψη τους έγινε γιατί παραβίασαν ένα διάταγμα του Δήμου που απαγορεύει τα συσσίτια στα δημόσια πάρκα. Μάλιστα ύστερα από μια δικαστική διαμάχη της οργάνωσης με το δήμο, τον περασμένο Απρίλιο, την οποία κέρδισε ο δήμος, ψηφίστηκε η εν λόγω απαγόρευση που ορίζει ρητά πως ο δήμος απαγορεύει κάθε συσσίτιο- που θρέφει περισσότερα από 25 άτομα- να πραγματοποιείται σε απόσταση δύο μιλίων ( κοντά 4 χιλιόμετρα) από το δημαρχείο. Η ποινή για την παραβίαση του διατάγματος είναι πρόστιμο 500$ ή/και φυλάκιση 60 ημερών.

Αλλά επειδή οι δημοτικές αρχές είναι μεγαλόψυχες, επιτρέπουν τα συσσίτια στην κοντινή αυτή απόσταση δύο φορές το χρόνο ( Χριστούγεννα και μέρα των Ευχαριστιών;).

Όπως καταγγέλλουν τα μέλη της οργάνωσης, ο δήμος θεωρεί απαράδεκτο να δημιουργείται ένας χώρος όπου οι άνθρωποι ελεύθερα ανταλλάσουν απόψεις και κάνουν πράξη την αλληλεγγύη.

Σημειώνεται πως στις 25 μεγαλύτερες πόλεις των Ήπα, η μέση άνοδος του ποσοστού των αστέγων από την αρχή της οικονομικής κρίσης ήταν 15%, (σε κάποιες πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο η αύξηση αυτή φτάνει το 50%) ενώ οι νέοι άστεγοι είναι κυρίως πρώην μικροαστοί που έχασαν λόγω δανείων τα σπίτια τους.

http://www.lifo.gr

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s