Γερμανικό Focus: «Δεν σκοπεύαμε να θίξουμε τους Έλληνες»


Στο δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την Ελλάδα απέδωσαν οι κατηγορούμενοι, υπεύθυνοι του γερμανικού περιοδικού Focus, το δημοσίευμα με το πρωτοσέλιδο με την Αφροδίτη της Μήλου, στη δίκη για την υπόθεση που συνεχίστηκε την Πέμπτη.

Οι κατηγορούμενοι -ο εκδότης και πέντε δημοσιογράφοι- υποστηρίζουν ότι δεν ήθελαν να θίξουν την Ελλάδα, τόνισαν ότι εκτιμούν και σέβονται τη χώρα, αλλά πρόσθεσαν ότι αυτό δεν τους εμποδίζει από το να ασκούν κριτική για το σημείο κατάπτωσης που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα οι πολιτικοί της.

Με κοινή δήλωση τους, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου, εξύβρισης και προσβολής εθνικού συμβόλου και υποστήριξαν ότι δεν είχαν πρόθεση να θίξουν τους Έλληνες.

Στην δήλωση τους, τονίζουν πως η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής οικογένειας και ως εκ τούτου η κατάσταση στην χώρα επηρεάζει κάθε Ευρωπαίο πολίτη. Αναφέρουν, επίσης, πως τα επίμαχα δημοσιεύματα αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας εξαιτίας δικαιολογημένου ενδιαφέροντος.

Ο έβδομος κατηγορούμενος, δημιουργός του εξώφυλλου με την Αφροδίτη της Μήλου, σε δική του δήλωση υποστήριξε στο δικαστήριο πως το εξώφυλλο ήταν σατιρικό.

Τις θέσεις των Γερμανών κατηγορουμένων όμως δεν φάνηκε να συμμερίζεται η δικηγόρος Αικατερίνη Πουλάκη, η οποία είναι μία εκ των έξι μηνυτών και έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Η δικηγόρος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τόσο το εξώφυλλο όσο και το δημοσίευμα του περιοδικού Focus προσβάλλει του Έλληνες, τους οποίους το περιοδικό χαρακτηρίζει συλλήβδην απατεώνες. «Δεν μπορεί οποιοσδήποτε να κατηγορεί όλους τους Έλληνες ότι κινούνται με βάση τη διαφθορά και τη σήψη» τόνισε η μάρτυρας.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 30 Δεκεμβρίου.

Πηγή

This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΧΟΥΝΤΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s