ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 351,466 ΕΥΡΩ)


Η είδηση έπαιξε σε δύο τρία ενημερωτικά site. Δεν έτυχε να την δω σε κάποιο τηλεοπτικό σταθμό, αλλά μπορώ να είμαι σίγουρος, ότι δεν έπαιξε στα πρώτα θέματα των δελτίων ειδήσεων. Μόνο και μόνο η είδηση όμως σοκάρει. Το Ι.Κ.Α. δαπάνησε το αστρονομικό ποσό των 2.000.000 ευρώ για να κατασκευάσει την επίσημη ιστοσελίδα του. Την ίδια στιγμή παραμένει άγνωστο εάν οι συντάξεις των ασφαλισμένων πάρουν στην ώρα τους τις συντάξεις και το δώρο Χριστουγέννων. Λαϊκισμός θα μου πείτε. Το ότι όμως παρά τα 2.000.000 ευρώ που δαπανήθηκαν ελάχιστα υποκαταστήματα του ΙΚΑ είναι συνδεδεμένα on line, με αυτό και ακόμη πολλές από τις εφαρμογές που θα έπρεπε να λειτουργούν, απλά δεν χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους χρήστες δε νομίζω ότι είναι λαϊκισμός, αλλά παράνοια.

Για παράδειγμα δηλαδή αν κάποιος απευθυνθεί σε υποκατάστημα ας πούμε των Χανίων και ζητήσει να τον ενημερώσουν για τα χρωστούμενα ένσημά του από κάποια εργασία π.χ. στη Θεσσαλονίκη, οι αρμόδιοι θα του απαντήσουν πως αυτό είναι αδύνατον γιατί θα πρέπει να απευθυνθεί ο ίδιος στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Και αυτό δεν οφείλεται σε αδυναμία του ψηφιακού συστήματος, αλλά σε δυσλειτουργία του… ζώντος συστήματος, δηλαδή του συστήματος λειτουργίας της υπηρεσίας. Άρα για ποιο λόγο θα πρέπει να δαπανηθεί ένα τέτοιο ποσό για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας όταν, οι χρήστες αδυνατούν να το χρησιμοποιήσουν.

Είναι δυνατόν όμως μια ιστοσελίδα να στοιχίζει δύο εκατομμύρια ευρώ. Είναι φυσικό μια ιστοσελίδα ενός δημόσιου οργανισμού, να στοιχίζει περισσότερο από μια ιστοσελίδα ενός φυσικού προσώπου, η ενός νομικού προσώπου. Γιατί η πλατφόρμα διαχείρισης την ιστοσελίδας ενός δημοσίου οργανισμού είναι μεγαλύτερη και πολυπλοκότερη. Αλλά δύο εκατομμύρια ευρώ; Σύμφωνα με ειδικότερους είναι παραπάνω από υπερβολή. Ακόμη και εταιρίες που έχουν κατασκευάσει σελίδες πολυεθνικών εταιριών, όπως η SONY, δεν θα χρέωνε τόσο ακριβά. Οι απαντήσεις που πήραμε από ανθρώπους που μπορούν να κατασκευάσουν τέτοιου είδους ιστοσελίδες ήταν αλήθεια ποικίλες. Υπήρχαν οικονομικές, λιγότερο οικονομικές και ακριβές. Καμία όμως δεν πλησίαζε καν το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Η πιο ακριβή σταματούσε στις 150.000 ευρώ. Και η πιο οικονομική σε μερικές χιλιάδες ευρώ κάτω των 10.000 ευρώ. Πολλοί υποστήριξαν ότι μια τέτοια ιστοσελίδα θα μπορούσαν να την κατασκευάσουν ακόμη και φοιτητές αν οι υπεύθυνοι αναλογιζόμενοι τις ημέρες κρίσης που περνάει η χώρα απευθύνονταν σε κάποια ανώτατη σχολή.

Βέβαια το ΙΚΑ δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Πάρα πολλές άλλες υπηρεσίες, δήμοι, υπουργεία, και επιμελητήρια έχουν κατασκευάσει ιστοσελίδες αναλόγου κόστους. Τα υπόλοιπα στη δική σας κρίση…

svou69ra

Ασύλληπτη σπατάλη από την Περιφέρεια Δ.Ελλάδας για την παρουσία της στα social network

 

_______________________________

http://wp.me/p1QIo0-yf

Advertisements
This entry was posted in ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΤΟΠΙΚΑ, ΤΡΩΚΤΙΚΑ. Bookmark the permalink.

One Response to ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ (ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 351,466 ΕΥΡΩ)

  1. Ο/Η Μaico λέει:

    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ Ο ΠΑΝΟΣ Ο ΤΣΙΧΡΙΤΖΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟΙΧΙΣΕ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ 350,000 ΕΥΡΩ ????? … ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ?????

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s