ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ


Μέσα σε ένα χρόνο η Ελλάδα κατρακύλησε στην 80ή θέση σε θέματα διαφθοράς, από την 78η που κατείχε πέρυσι, σύμφωνα με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Τransparency International).

Επιπλέον μειώθηκε κατά 0,1 μονάδες η βαθμολογία της και έφθασε το 3,4. Έτσι ανάμεσα σε 182 χώρες, όπως καταγράφεται από τη Διεθνή Διαφάνεια, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 80ή θέση και την 29η ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης. Η διαφθορά φαίνεται πως έχει ριζώσει στη χώρα μας, κάτι που το αποδεικνύουν και τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών.

Αλλά δεν είναι μόνον η Ελλάδα, ακολουθεί και η γειτονική Ιταλία, η οποία καταλαμβάνει την 69η θέση διεθνώς και την 27η στην Ευρώπη σε θέματα διαφθοράς, χώρα που επίσης χτυπήθηκε από την οικονομική κρίση. Η οικονομική κρίση αντί να μειώνει τα φαινόμενα διαφθοράς, μάλλον τα ευνοεί, εάν λάβει κανείς τη βαθμολογία που συγκέντρωσαν Ελλάδα και Ιταλία.

Στην κορυφή του πίνακα παραμένουν οι σκανδιναβικές χώρες, η Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη, χώρες οι οποίες δίνουν τεράστια βαρύτητα στα ζητήματα διαφάνειας και καταπολέμησης της διαφθοράς. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Νέα Ζηλανδία, η οποία μοιράσθηκε πέρυσι την κορυφή με τη Δανία και τη Σιγκαπούρη. Οι τρεις αυτές χώρες συν της Φινλανδίας που ανέβηκαν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντιστοίχως βελτίωσαν και τη βαθμολογία τους.

Η Κύπρος κατατάσσεται στην 30ή θέση παγκοσμίως.

This entry was posted in ΔΡΑΣΕΙΣ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s