ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ … ΙΩΑΝΝΑΣ


Εδώ και δεκαετίες, στα προεκλογικά τους μπαλκόνια μας μίλησαν για το Ευρωπαϊκό όνειρο. Πως η Ελλάδα θα συμμετέχει σε μια Ευρώπη ενωμένη, ειρηνική και προοδευτική. Χρησιμοποίησαν τα όνειρα τις ελπίδες και τους φόβους μας σαν Δούρειο ίππο για να μπουν νύχτα, να κλέψουν, να πλιατσικολογήσουν, να μας ισοπεδώσουν. Το ευρωπαϊκό όνειρο σταδιακά έγινε εφιάλτης με συνθήκες όπως αυτή του Μάαστριχ και όσες ακολούθησαν.

Κάθε χρόνο οι πολίτες απογυμνώνονται από όλο και περισσότερο εργατικά και πολιτικά δικαιώματα. Όμως οι δικτατορίες δεν έχουν πια πέραση στην Ευρώπη. Γι’αυτό ο πόλεμος τους έγινε ύπουλος υπόγειος οικονομικός. Εξαγοράζοντας και χρησιμοποιώντας πρόθυμα ανδρείκελα ως κυβερνήτες, υπουργούς βουλευτές, κομματάρχες και κομματόσκυλα μας οδήγησαν μεθοδικά εδώ που φτάσαμε σήμερα.

Ξέρετε πιο είναι το πιο τραγικό απ’ όλα; Το κορυφαίο προϊόν που παράγει και εξάγει η Ευρώπη μαζί και η Ελλάδα είναι όπλα, πόλεμος, θάνατος. Η Ελλάδα όπως οι περισσότερες αν όχι όλες ευρωπαϊκές χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Ετούτη την ώρα οι περισσότεροι είμαστε άνεργοι η προσεχώς άνεργοι. Αν τους αφήσουμε θα μας οδηγήσουν σε όλο και μεγαλύτερη εξαθλίωση και φτώχεια, ώστε να κάμψουν κάθε ηθική  και πολιτική αντίσταση μας. Θα γίνουμε πρόθυμοι σκλάβοι σε πολυεθνικές, σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία για λίγους, σε βιομηχανίες όπλων, σε πυρηνικούς αντιδραστήρες, μεταλλεία, πετρελαιοπηγές, ώσπου να μην μείνει τίποτα όρθιο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον πλανήτη.

Ας κερδίσουμε το ψωμί μας, ειρηνικά συμφιλιωμένοι με το φυσικό μας περιβάλλον, παράγοντας όσα μας χρειάζονται να θρέψουμε το πνεύμα και το σώμα. Ας στείλουμε στον αγύριστο όλους αυτούς τους πολιτικάντηδες, αλλά πρώτα να απαιτήσουμε να διεξαχθεί ερευνά για το πόθεν αίσχες όλων όσων διατέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές και σε οποιοδήποτε αξίωμα από το 1974 έως σήμερα.

Πιστεύω πως η λύση βρίσκεται στα ανεξάρτητα κινήματα ενεργών πολιτών χωρίς αρχηγούς και ιεραρχίες, αλλά με συλλογική ευθύνη, και δουλειά. Ραντεβού λοιπόν κάθε μέρα σε όλες τις πλατείες της Ελλάδας, της Ευρώπης και του κόσμου…

 

ΙΩΑΝΝΑ Χ (ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

____________________________

http://wp.me/p1QIo0-pu

Advertisements
This entry was posted in ΔΡΑΣΕΙΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΤΟΠΙΚΑ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s