ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 25/5/2011


…. σάν σήμερα 25 Μαϊου του 2011 …

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τώρα !ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ,

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

Στην 5η δόση θα πουλήσουν τις ΔΕΚΟ και θα σε φορολογήσουν..

Στην 6η θα σου μειώσουν κι άλλο το μισθό.. και θα σε φορολογήσουν..

Στην 7η ..στην 8η…στην 9η.. θα σε φορολογήσουν..

Σε κάποια πάντως θα χρεοκοπήσουμε… και θα μας φορολογήσουν..

Αλλά τότε θα είναι αργά…

Όλοι εμείς που συγκεντωθήκαμε στην Πλατεία του Αγρινίου, καλούμε σήμερα στις 7:00 το βράδυ το σύνολο των συνδημοτών μας στην πλατεία Δημοκρατίας, για να διακηρύξουμε, ότι δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.

Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις τις Ευρώπης και της Χώρας μας για την δεινή θέση στην οποία μας έχουν οδηγήσει και απαιτούμε αλλαγή πορείας.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους πολίτες να κατέβουν στις πλατείες για να διαδηλώσουν.

Ενωθείτε μαζί μας, ανεξάρτητα από το σε ποια πολιτική παράταξη ανήκετε, έτσι ώστε οι φωνές όλων των ανθρώπων να ακουστούν σαν μία.

Κατεβαίνουμε στις κεντρικές πλατείες των πόλεων με κεντρικό σύνθημα «Αμεση Δημοκρατία Τώρα».

Ας φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή,

Ας μιλήσουμε,

Ας συναντηθούμε.

ΜΕ ΑΥΘΟΡΜΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΜΕ ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑ

Οι «ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ» της Πλατείας Δημοκρατίας του Αγρινίου


ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ


Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς. Άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους.

Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.
Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών… Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.
Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Όμως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.

Πιστεύουμε ότι:

-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.

-Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.

-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.

-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.

-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.

-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.

-Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση… Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…

Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.Περισσότερες εικόνες…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διεύθυνση του Blog των αγανακτισμένων της πλατείας Αγρινίου, βρίσκεται στον ιστότοπο http://realdemocracyagriniounow.blogspot.com

….τελεί δε ιστολόγιο πλέον ενενεργό και βρίσκεται υπο κατάληψη απο τον Αύγουστο του 2011, απο τον αγανακτισμένο της πιο πάνω φωτογραφίας και μετέπειτα υποψήφιο βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αντρέα Καραγιάννη, ο οποίος πήρε τον έλεγχο με «δημοκρατικές» διαδικασίες, αλλάζοντας τους κωδικούς για να περιέλθει στον έλεγχο του….

Δείτε και την τελευταία ανάρτηση του Blog !!!

Yπήρξε και ομάδα των αγανακτισμένων στο Facebook, αλλά και αυτή καταργήθηκε με ανάλογες πάλι »δημοκρατικές» ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΕΣ διαδικασίες όπως έγινε σε όλες τις πλατείες της χώρας. Οί αγανακτισμένοι Αγρινίου περιήλθαν στον έλεγχο των Συνιστωσών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  οι οποίοι και απώθησαν τον κόσμο απο τις πλατείες παίζοντας τόν γνωστό ρόλο του συστήματος που υπηρετούν και στη συνέχεια μετονόμασαν τους αγανακτισμένους σε Επιτροπή Αγώνα κατόπιν υπόδειξης του μέλους της διεθνιστικής αριστεράς Μέλιου Παντελή…..


 

25 Μαϊου του 2012.

______________________

http://wp.me/P1QIo0-2bR

2 Responses to ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 25/5/2011

  1. Παράθεμα: Ο ΕΙΣΟΔΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ | κ.α.π.α. – Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s